Foto's: Theo van Kralingen
Foto's: Theo van Kralingen

De Zeehond ’73 boekt eindelijk weer eens een overwinning

Sport 80 keer gelezen

Rozenburg: De waterpoloërs van De Zeehond ’73 hebben na lange tijd eindelijk weer eens van zich doen spreken door de tweede keus van BZC met een 8-4 (1-0, 2-1, 2-1, 3-2) nederlaag naar Bergambacht terug te sturen. ‘We waren vorige week weer een plekje gezakt, dus was het zaak dat we deze wedstrijd moesten winnen,’ wees Robert Goedendorp naar de benarde situatie van zijn team in de regio tweede klasse B.

De Rozenburgers sprongen gemotiveerd in het sop van De Zeehond en pakten de tegenstander meteen bij de keel. ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld en kregen meteen het idee dat we van deze tegenstander konden winnen. We hebben in de eerste periode alleen wat te weinig gescoord.’ De Zeehond ’73 sloot de eerste periode met een treffer van Robert Goedendorp af met een 1-0 voorsprong. BZC moest telkens in de achtervolging, want de thuisclub wenste de verkregen voorsprong niet meer uit handen te geven. Doelman Hans den Hartog keerde ook nog een strafworp. De waterpoloclub uit Rozenburg bezet de tiende plaats, net boven de degradatielijn. De Zeehond ’73 speelt aanstaande zaterdag om 19.15 uur in De Hoogh in Papendrecht tegen het hooggeplaatste Wiekslag 2.

De Zeehond ’73: Hans den Hartog; Maarten Weers, Frank van Oudheusden, Bram Ottenhof (1 keer), Huib Ouwendijk, Ties Jacobs (2 keer), Robert Goedendorp (4 keer), Albert Mercera, Alexander van der Borden (1 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant