Stockfoto
Stockfoto

De Kempvis verrast zichzelf met uitzege

Sport 80 keer gelezen

Harmelen: De waterpoloërs van De Kempvis hebben zichzelf een zeer goede dienst bewezen door de uitbeurt in Harmelen tegen OZV met een 6-7 (3-0, 1-2, 2-2, 0-3) af te sluiten. Met dit resultaat namen de mannen van coach Nico van Nieuwamerongen op plaats negen van de Bond derde klasse A nog meer afstand van de concurrenten. Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de Spijkenissers met de overwinning aan de haal zouden gaan, want na het beëindigen van het eerste kwart wees de matrix een 3-0 achterstand aan.

 ‘Elke wedstrijd waarschuw ik de spelers om meteen scherp te beginnen, goed in het water te liggen en meteen volle bak aan de slag te gaan, maar telkens moeten we tegen een achterstand aanzwemmen,’ sprak de coach van De Kempvis over de onnodig verspilde energie. De Kempvis klauterde in het tweede part via twee treffers van Stephan Kuurstra weer wat op: 4-2. De bezoekers dachten de lijn in periode drie te kunnen doordrukken, maar de Harmelaren maakten hun hogere status op de ranglijst waar door uit te lopen naar 6-2. Alex Weijts en Bas Havelaar gaven hun ploeg weer hoop: 6-4. ‘Ik heb de spelers er andermaal op gewezen zich goed te positioneren en vervolgens gedisciplineerd te werk te gaan om er nog een goed resultaat uit te halen. Kennelijk heeft dat gewerkt.’ Joost van Nieuwamerongen schoot de aansluiter (6-5) binnen en Djurre Haitsma schoot de gelijkmaker tegen de touwen: 6-6. ‘Toen kregen wij een manmeer situatie, heb met nog 1.17 minuut te spelen een time-out aangevraagd.’ Marcel Bakker maakte vervolgens de sensatie compleet door zich met een ziedende uithaal als matchwinnaar te laten huldigen. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld, want op 52 seconden voor de bel werd Remco van der Werf met zijn derde p-tje uit het veld gestuurd, maar wisten de Spijkenissers de zege toch nog over de streep te trekken. ‘Deze overwinning voelt met de uitbeurt tegen de nummer twee goed aan,’ aldus de optimistisch gestemde Van Nieuwamerongen. De Kempvis speelt aanstaande zaterdag om 17.45 in De Viergang in Pijnacker tegen PZ&PC.

De Kempvis: Henk de Bruijn; Remco van der Werf, Remco van Nierop, Marin Vogel, Bas Havelaar, Alex Weijts, Max van Drongelen, Peter Verschoor, Ronald van Dijk, Djurre Haitsma, Stephan Kuurstra, Marcel Bakker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant