Bernisse maakt gehakt van Hou Stand

Sport 52 keer gelezen

Rotterdam: De volleybalsters van Bernisse hebben de topper in de regio tweede klasse A tegen Hou Stand in het Sportcentrum West in Rotterdam met een klinkende 0-4 (17-25, 18-25, 19-25, 26-28) overwinning afgesloten. De Heenvlietsen bezetten de tweede plaats op twee punten van koploper Erasmus Volley 2.

‘We hebben het ons alleen in de laatste set wel heel erg moeilijk gemaakt door een 0-10 voorsprong door concentratieverlies en wellicht ook vermoeidheid zomaar uit handen te geven. Maar we hebben de set met bloed, zweet en tranen dan toch nog over de streep getrokken en zo de volle vijf punten binnengehaald,’ verklaarde de gelukkige interim-playing/coach Truus Verhoef, die op de bank de afwezige coach Edwin Ooms verving. Sanne de Gier maakte in de zinderende set met een prikballetje gelijk (25-25), waarop Hou Stand met een foutbal de 26-27 liet aantekenen en Patricia Smits de wedstrijd met een ace uitserveerde: 26-28. Bernisse greep de tegenstander vanaf de eerste set meteen bij de keel en liep vervolgens met een goede pass en rallypass met 17-25, 18-25 en 19-25 uit naar een 0-3 voorsprong. ‘We hebben de wedstrijd van het seizoen gespeeld, misschien niet qua vorm, maar wel qua spanning. Het zou leuk zijn als we kampioen worden, daar gaan we nu ook voor. Normaal gesproken gaan we een wedstrijd onbevangen in omdat we het spelletje volleybal leuk vinden, maar nu het kampioenschap lonkt, gaan we ook een beetje spanning voelen,’ aldus Truus Verhoef. Lisenka Brons, Yolanda Baumann, Eugenie Verweel en Charlin van der Stoep ontbraken in het team.

Bernisse (vr.): Aletta van der Ploeg, Patricia Smits, Sanne de Gier, Jolanda Pols, Belinda Verweel en Gizelinde van der Zee.