Vovero verdient bonuspunt tegen MVC

Sport 73 keer gelezen

Rozenburg: De volleybalsters van Vovero hebben in De Rozet een prima resultaat behaald door de wedstrijd tegen titelkandidaat MVC met een eervolle 1-3 (25-21, 16-25, 21-25, 17-25) nederlaag af te sluiten. ‘We hebben een heel belangrijk en welkom punt gepakt,’ doelde coach Madelon Spee op de zorgelijke situatie op de ranglijst waarin op drie competitieronden van de zinderende competitie nog liefst zeven verenigingen in aanmerking komen voor de minder prettige afzink naar de tweede klasse.

‘We hebben in de eerste set heel goed gespeeld, hebben de voorsprong genomen en was er geen vuiltje aan de lucht.’ Het uitstekende begin werd meegenomen naar set twee, maar daarin ondervonden de Rozenburgsen het niveauverschil met de club uit Maassluis. Vovero gaf in de laatste twee sets goede tegenstand, maar moest de winst toch laten aan MVC. ‘We haalden in de laatste set een achterstand van 1-7 op tot 9-9, maar toen liep MVC toch weer weg. Zij maakten minder fouten dan wij, en dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven,’ aldus Madelon Spee. Vovero bezet de achtste plaats in de eerste klasse A. ‘We zullen nog drie wedstrijden moeten knallen om ons veilig te spelen.’

Vovero(vr.): Marijke Blasman, Leonie Doorduin (aanvoerder), Petra Romeijn, Maartje de Groot, Nienke Pranger, Sharon Breukel, Maaike van der Meulen, Monique Oldenburg.