Afbeelding

Zuidland lijkt de moed op te geven

Sport 86 keer gelezen

Zuidland: Zuidland is na de 5-1 nederlaag vorige week bij Pelikaan ook afgelopen zaterdag op Groot-Nibbeland tegen Rijsoord ,tegen een forse 2-5 (1-3) nederlaag opgelopen. De Zuidlanders lijken het geloof in een langer verblijf in de eerste klasse te hebben opgegeven. ‘Zo spelend vliegen we er absoluut uit, daar staat mij bij geen twijfel over,’ liet de getergde Tom Larssen weten. ‘De zogenaamde “vriendenploeg” is kennelijk met andere dingen bezig dan zich te verdiepen om hun vorig jaar behaalde doel te verdedigen. Nee, het geloof raakt bij mij op deze manier ook een beetje kwijt. Ik heb geen zin meer om onderlinge binnenbrandjes te sussen, wil bezig zijn met voetbal en dat verlang ik ook van mijn spelers.’

De trainer van Zuidland wil zich niet verschuilen achter het gemis Roy van Vugt (knie), Monteiro, Mark Snijder (hamstring), Clint van de Veerdonk (vakantie), Maurice Wolters (gebroken teen) en de zieke doelman Robin van Leeuwen. ‘Dat gemis is op te vangen als iedereen voor elke meter wilt vechten. Teveel spelers, waar je het één en ander van kunt verwachten zakten ver onder de grens. Dragende krachten gaven niet thuis, Patrick Alimasi, Jeff Duijnstee en Robin Michilsen waren de enige spelers, die wisten waar het om ging, hebben als leeuwen gevochten, daar hield het mee op.’ Zuidland sluit de rij in de eerste klasse C en het uitzicht naar lijfsbehoud raakt steeds verder weg. Zaamslag stuntte met een 2-1 overwinning tegen SHO en begint zich ook te roeren. Zuidland begon hoopvol met een snelle goal van Corlyson Bazoer: 1-0. Rijsoord trok de plooien al na enkele minuten spelen recht door een treffer van Ziya Görer: 1-1. De bezoekers kwamen vervolgens op voorsprong door een betwiste strafschop van Mike van Gool na een vermeend handsgeval van één der Zuidlanders en liep daarna door via Khalid Rahli tot 1-3. De Zuidlanders lieten ook na rust de koppies hangen, tekenen van enig geloof in beter ontbrak. Nadat Ziya Görer en Mike van Gool de stand op 1-5 hadden gebracht, tekende Jeffrey Duijnstee voor de tweede tegentreffer: 2-5. ‘Niemand hoeft zijn vinger naar anderen te verwijzen, zij zullen voor de spiegel de hand in eigen boezem moeten steken,’ aldus de diep teleurgestelde Tom Larssen. Zuidland speelt aanstaande zaterdag in Zwijndrecht tegen VVGZ.

Zuidland: Kevin Bogarde; Robert Michilsen, Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Ramon van de Bie; Romeo Rommy (70. Jelle Wolters), Patrick Alimasi, Robin van Buuren (70. Marco Lugtenburg); Runell Martis, Jeffrey Duijnstee, Corlyson Bazoer (60. Stefan Kerkhof).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant