Foto's Peter de Jong
Foto's Peter de Jong

PFC naar laatste plaats

Sport 96 keer gelezen

Geervliet – PFC gaat het in de laatste zes wedstrijden bijzonder lastig krijgen. Na het verlies tegen Poortugaal heeft het team uit Albrandswaard de laatste plaats aan de Bernissers overgedaan. Het werd aan de Toldijk zondag 0-2 voor Poortugaal, het team van Richard Koutstaal stond nog op 0-0 bij rust. De belangen waren erg groot vooraf, omdat het voor allebei de ploegen de laatste strohalm zou zijn om echt uit de degradatiezorgen te komen.

Kort na de thee was het eerst Niels Versteege die de gasten op 0-1 zette en doelman Wilfred Poleij liet grabbelen in het doel. Vervolgens duurde het tot kort voor tijd. Toen was het Dave van Driel die het vonnis over PFC wist te vellen. Wat Poortugaal vooral goed deed was de angel uit de Geervlietse aanval halen. Het was dan ook geen wonder dat de kansen die PFC creëerde, vanaf de zijkant kwamen, waar in de eerste helft vooral Berkan Bayraktar met een snoeihard schot rakelings naast en een kopbal die door doelman Kevin Rijsdijk nog net over de lat kon worden getikt, dicht bij Geervlietse treffers was.  Ook na rust bleef PFC zoeken naar de openingstreffer. Na de 0-1 waren Hakan Gürel en Luc Lionahr gevaarlijk, maar scoorden zij niet de gelijkmaker. “We hebben nog zes wedstrijden te gaan en weten dat het heel erg lastig gaat worden voor ons. Niets is onmogelijk, maar we moeten realistisch blijven. We hadden best wel veel kansen om te scoren. Dan valt de tegentreffer, die was overigens buitenspel. We hebben soms het betere spel gehad’, zegt elftalleider Han Zevenbergen na het duel. De vreugde was er natuurlijk bij Poortugaal. Trainer Richard Koutstaal zag zijn team twee plaatsen stijgen op de ranglijst. Dat maakte de Spijkenisser trainer  van de Albrandswaarders dolgelukkig. ‘Het was redelijk gelijk opgaand. De spanning was enorm voor het duel. De belangen waren erg groot. We scoren de 0-1 eigenlijk, doordat we een fout van PFC afstraffen. We stijgen door de nederlaag van Nieuwkoop direct twee plaatsen’, weet Koutstaal achteraf. Voor de Geervlietse ploeg wordt komende zondag een lastige opgave als het team van Francis Janse moet afreizen naar Velo. Die ploeg staat op de vijfde plaat. PFC staat nu weer laatste met dertien punten, net zoveel als Nieuwkoop dat de laatste weken wat verraste. Het gat met de veilige plaatsen is nu elf punten met nog zes duels te gaan. Het wordt dus spelen tegen degradatie voor het team uit Bernisse.

Bijzonderheden:

51 Niels Versteege 0-1

88 Dave van Driel 0-2

Opstelling PFC: Poleij; De Burgo, Spencer Salamao, De Jager (73. Wiel), Bel-Hassani;. Dandare (65. Gürel), Neral, Bayraktar;, Pot, Lionahr, Amraoui (88. Madja);

Opstelling PSV Poortugaal:Kevin Rijsdijk; Van Velzen, Weeda, Van der Zwan, Jordy Rijsdijk; Sousa Amaral (79. Schreuder) Verberne (46. Heijboer), Ruijtenberg; Van Driel, Koster, Versteege (84. Wigman).

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant