Foto: Peter de Jong
Foto: Peter de Jong

De Kempvis dendert door tegen Alkemade

Sport 119 keer gelezen

Roelofsarendsveen: De waterpolosters van De Kempvis hebben in de Tweesprong in Roelofsarendsveen een eclatante 4-8 (0-3, 1-1, 2-2, 1-2) overwinning behaald op het immer onberekenbare Alkemade. De Spijkenisser vrouwen legden de basis van de overwinning in de eerste periode door treffers van Melanie Bakker (2 keer) en Wieteke Kleinherenbrink. Het was de laatste kans voor Alkemade om bij winst nog enigszins aanspraak te kunnen maken op de titel in de regio eerste klasse.

De Kempvis is dit seizoen echter niet in voor cadeautjes en nam de teugels in het smalle bad meteen stevig in handen. De bezoeksters hielden vervolgens in de periodes twee en drie de controle, liet de thuisclub niet dichterbij komen. Vervelend was het moment dat Suzanne Dusseljee in het verloop van der derde periode met haar derde p-tjes het water moest verlaten. De Kempvis liep in het laatste part echter toch weer weg van het inmiddels kansloze Alkemade. ‘We zijn de eerste periode uitstekend begonnen, hielden de zaken relatief gemakkelijk onder controle en hebben de tegenstander een lesje gegeven in effectiviteit,’ analyseerde Peter Koster de wedstrijd. De coach zal het in het vervolg van de competitie moeten stellen zonder basisspeelster Divera Bakker, die vanwege drukke werkzaamheden genoodzaakt is om het badpak aan de haak te hangen. Koster zal nu nog meer een beroep gaan doen om de jeugd in te passen, zoals nu Nina Vermeer in de selectie is opgenomen. Wieteke Kleinherenbrink schoot tegen Alkemade met vier treffers uit haar slof. De koploper in de eerste klasse speelt aanstaande zaterdag om 18.45 uur in het Rivierabad tegen BZC uit Bergambacht.

De Kempvis: Tinka de Haan; Femke de Haan, Patricia van Nierop, Wieteke Kleinherenbrink (4 keer), Tess Kok, Sofie Goudriaan (1 keer), Ilse Kuller, Sophie Kleinherenbrink, Suzanne Dusseljee, Nina Vermeer, Melanie Bakker (3 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant