Foto: Peter de Jong
Foto: Peter de Jong

Bernisse geeft geen krimp tegen titelkandidaat

Sport 54 keer gelezen

Heenvliet: De zaterdagvoetballers van SCO ’63 hebben zich niet bepaald laten zien als een topper op het podium van de vierde klasse F, want zij verloren de derby in Heenvliet met 1-0 (0-0) van Bernisse. Ronald van der Zalm was bijzonder ontstemd over het optreden van zijn manschappen. ‘We hebben tachtig procent van de wedstrijd balbezit gehad, maar vanwege de eindpass hebben we nauwelijks een kans afgedwongen,’ liet de verliezend trainer Van der Zalm weten.

‘Het was gewoon bar en boos. Negen man gaven niet thuis, waren kennelijk al bezig met het volgende seizoen. Bernisse was blij. Zij hebben met hun vermogen het maximale uit de strijd gehaald.’ Twee deuren verder waren de volumeknoppen volledig uitgedraaid. ‘Natuurlijk was SCO ’63 de beter voetballende ploeg, staat niet voor niets aan de top. Maar wij hebben zo compact mogelijk gespeeld om hen het zo moeilijk mogelijk te maken. De verdediging stond als een huis, het middenrif heeft alles gegeven en de voorhoede was effectief. Kortom, SCO heeft nagenoeg geen kans gehad, wij hebben er nauwelijks één gekregen. Bij 1-0 (doelpunt van Michel Hiwatt op een aangever van Yuri Dubois na een uur spelen, DR) zat de 2-0 er met de levensgrote kans voor Mark van den Berg meer in dan de 1-1. Kortom, op basis van inzet hebben wij dikverdiend gewonnen,’ aldus winnend trainer Peter Hoek. SCO ’63 heeft door de nederlaag de tweede plaats weer overgegeven aan het winnende SNS. Bernisse bezet de gedeelde achtste plaats met uitzicht op de zesde positie. SCO ’63 speelt aanstaande zaterdag op 14.30 uur op Oostbroek tegen Flakkee en Bernisse gaat wellicht weer met de herstelde Erik Hoek op bezoek naar Simonshaven voor de ontmoeting op het sportpark aan de Schuddebeursedijk tegen Simonshaven.

Bernisse: Mitchel Dekker; Raynor Slump (83. Mark van den Berg), Tim de Groot, Roman Pardon, Jean Paul Kers; Admir de Kok (75. Frank Noordzij), Jordy van den Berg, Robert Bout; Rick Onderstal; Yuri Dubois (65. Michael van der Velden), Michel Hiwatt.

SCO ’63 (za): Jerome van Oosten; Jasper Mulder, Michael Snijders (70. Ricardo Stigter), Arno van Lieshout, Bryan Roobol; Camillio Buskop (80. Joshua Raveneau), Bob Kloppenburg; Andrew van Hilst; Mitchell Boonstoppel, Ronald de Groot (60. Stefano Drenth), Zakaria Cheikh.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant