Foto's: Peter de Jong

Bernisse oppermachtig in derby tegen Vovero

Sport 60 keer gelezen

Heenvliet: Bernisse heeft afgelopen zaterdag in De Witte Oliphant in Heenvliet uitstekende zaken gedaan door de derby tegen Vovero met een klinkende 4-0 (25-21, 25-16, 25-18, 25-10) overwinning af te sluiten. De Heenvlieters hebben zich in de regio eerste klasse A op plaats zeven met de volle buit van vijf punten weg van de benarde situatie iets meer lucht verschaft. De Rozenburgers staan er echter op plaats negen iets minder florissant voor en zal evenals Bernisse trouwens nog de nodige punten moeten behalen om in hosannastemming te komen. ‘We hebben een dikverdiende en heel belangrijke overwinning behaald,’ stelde playing/coach Edwin Ooms.

De eerste set ging aanvankelijk gelijk op en het zag er geenszins naar uit dat Vovero in het vervolg een verloren wedstrijd zou spelen. De thuisclub sloeg bij de 20 punten echter een gaatje dat niet meer door de bezoekers gerepareerd kon worden: 25-21. Bernisse kreeg in set twee na goede servicebeurten van Roderick van Heijningen en Edwin Ooms alle gelegenheid zich na een snelle voorsprong uit te leven: 25-16 (2-0). Vovero kon het in de derde set tot 12-12 nog wel bijbenen, maar bleek vervolgens niet in staat om de achterstand glad te strijken: 25-18. Bernisse mocht zich vervolgens in de laatste set via aangever Bas Vermeul en afmaker Edwin Ooms ongehinderd uitleven: 25-10 (4-0). ‘We hebben verschrikkelijk slecht gespeeld. Of het de spanning van de derby was? Ik kreeg vooraf niet het idee, maar ik ben er ook niet achter hoe het in de koppies leefde tijdens de wedstrijd. Je kunt hier rustig stellen van een collectieve offday,’ aldus de Rozenburgse coach Marianne Sannes. Bernisse, dat het tegen Vovero moest stellen zonder Freddy Koetse, speelt aanstaande zaterdag om 15.45 uur in sporthal Holy in Vlaardingen de belangrijke wedstrijd tegen Move4U 2. De mannen van Vovero moeten het in De Rozet om 18.00 uur opnemen tegen City Bril Krimpen 4.

Bernisse (mannen): Edwin Ooms, Sander van Linschoten, Coert de Gier, Sebastiaan Vermeul, Roderick van Heiningen, Onno van der Knaap.

Vovero (mannen): Steven, Folkert Staalduinen, Michael Burger, Tycho Bavelaar, Adrie van der Born, Michel Taillie (aanvoerder), Laurens Siddré (libero), Brian Zonneveld.