Foto's: Peter de Jong

ZKV neemt met zege afscheid van Marion Jongejan

Sport 90 keer gelezen

Zuidland: ZKV heeft afgelopen zaterdag in de Drenkwaard met een mooie 14-13 (6-8) overwinning tegen Voltreffers op waardige wijze afscheid genomen van Marion Jongejan. Jongejan (foto) heeft met een treffer tegen Voltreffers na een lange periode in de hoofdmacht van de Zuidlandse korfbalformatie te hebben gespeeld een punt gezet achter haar carrière. ZKV heeft het zaalseizoen afgesloten met een vijfde plaats in de vierde klasse G. ‘Er had zeker meer ingezeten, maar we hebben het tegen Oranje Zwart met een 2-7 voorsprong met 9-9 laten liggen en ook de wedstrijden tegen Scheldevogels en Volharding gaven we een ruime voorsprong weg. Met een beetje geluk hadden we zomaar derde kunnen worden,’ aldus Arie Muis.

De coach van ZKV sprak verder over een beladen slotwedstrijd. ‘We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen. De dames hebben de schutters van de tegenstander grotendeels geneutraliseerd. De laatste resultaten geven aan dat we op de goede weg zijn en vertrouwen hebben getankt voor de hervatting van de veldcompetitie,’ aldus coach Arie Muis. Dat het spannend was wees de score wel uit, want hoewel ZKV de score opende, stond het bij rust met 6-8 achter en was het lang wachten eer het bij 11-11 opnieuw de voorsprong pakte. Patricia Brederland wierp bij 13-13 drie minuten voor tijd de winnende treffer door de mand: 14-13. ‘Het waren nog drie spannende minuten, maar we hebben het gehouden.’

ZKV: Patrick Scholts (1 keer, 35. Stefan Knoester), Peter Brederland (3 keer), Naomi Koenz (35. Agnes van Meurs 1 keer), Nicole van de Bie (2 keer); Ramona Nieuwenhuizen (2 keer), Marion Jongejan 1 keer, 45. Patricia Brederland 1 keer), Rick Vermeer (30. René Ruighaver 1 keer), Arjan de Bakker (2 keer).