Dennis Cromzigt scoorde drie maal. Archieffoto Peter de Jong.
Dennis Cromzigt scoorde drie maal. Archieffoto Peter de Jong.

Olympia neemt eervol afscheid van tweede klasse

Sport 86 keer gelezen

Spijkenisse: De equipe van Olympia heeft het zaalkorfbalseizoen afgesloten met een 13-20 (5-11) nederlaag tegen Merwede, dat echter de titel moest laten aan Valto. ‘We hebben met goed spel een eervolle nederlaag geleden tegen een ploeg, die niet beter was, maar wel effectiever,’ stelde coach Wilfred van Wijngaarden.

De Olympianen, die vorige week op vijandelijke bodem opponent Korbatjo nog een 13-18 (4-10) nederlaag toebracht, sprong binnen de vijfmeter zeer slecht om met de geboden kansen. ‘Na een kwartier spelen stonden we met 2-8 achter terwijl het net zo goed 8-8 had kunnen zijn. Het kwaliteitsverschil zat hem gewoon in de afwerking. De ploeg is te gretig, wil te graag scoren, maar zonder overleg en geduld kom je eenvoudig niet tot scoren. Op zich was het geen schande op de manier waarop wij hebben verloren. We hebben met opgeheven hoofd afscheid hebben genomen van de tweede klasse. Met het goede spel hebben we vertrouwen opgebouwd om met een goed gevoel de veldcompetitie te hervatten.’ Dennis Cromzigt (archieffoto), Elise Cafferata en Robert Huisman waren met ieder drie treffers goed op dreef.

Olympia: Charlotte Gret, Rilana Cafferata (1 keer), Robert Huisman (3 keer), Sebastiaan Visser (2 keer); Jerry Kasten (1 keer), Dennis Cromzigt (3 keer), Elise Cafferata (3 keer), Silvia de Wit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant