Foto's Peter de Jong

OHVV wint regiotopper van SCO’63

Sport 127 keer gelezen

Spijkenisse – De regiotopper in de onderste regionen van de tweede klasse tussen SCO’63 en OHVV is zondag in het voordeel beslist van de ploeg uit Oudenhoorn. Het werd 2-4. Volgend jaar zou je dit een stadsderby noemen in Nissewaard, Als Oudenhoorn bij Bernisse blijft, maar bij de Spijkenissers leeft het plan om alleen nog op zaterdag uit te komen. De ledenvergadering die hiervoor nodig is, is verzet naar 21 maart

Beide ploegen hadden zondag kansen om op voorsprong te komen, maar het was Andy Kuik die voor de 0-1 zorgde voor de ploeg uit Bernisse. De stand werd gelijk getrokken nadat Patrick van Dorp de bal onfortuinlijk achter Rick Groenendijk schoot. Nog voor de thee was het Thomas Biesheuvel die voor de 1-2 ruststand zorgde. Op aangeven van Wesley Meuldijk zorgde Biesheuvel ook voor de 1-3. Hierna konden de Spijkenissers weer wat terug doen via Melvin Schouten. Ruim in blessuretijd, bijna een kwartier, was het Brian van Dam die voor de 2-4 eindstand zorgde. ‘Ik vind de uitslag niet terecht. Wij maken zoals zo vaak de kansen die we krijgen niet af. Zij hebben zes kansen en scoren vier keer. Lopes, Rusland en Schouten kregen kansen genoeg bij ons, maar we falen in de afronding’, meent assistent coach Ruud Boessen van SCO’63. Met die lezing is trainer Peter Marcel Nauta van OHVV het niet eens. ‘Wij hebben goed gespeeld en voor rust waren wij echter wel effectiever dan SCO’63. We kwamen na rust drie keer alleen voor de keeper in tien minuten tijd. Ook is er nog een treffer afgekeurd die over de lijn was. Hierna hadden wij ook nog kansen. Dan trekt hij veel te veel tijd bij en daar scoren wij dan nog in’, zegt Peter Marcel Nauta, die nog altijd geen club heeft voor komend seizoen. SCO’63 staat nu tiende en OHVV twee plaatsen erboven. Zondag speelt de ploeg uit Spijkenisse tegen Ommoord en de Oudenhoornaars ontvangen Spartaan ’20.