Foto's: Peter de Jong

PFC redt het niet tegen CVV Zwervers

Sport 110 keer gelezen

Geervliet – Vooraf dacht men in Geervliet dat het een wedstrijd met mogelijkheden was, maar achteraf stond men toch met lege handen aan de Geervliet. In het duel met CVV Zwervers werd met 2-5 verloren. Het duurde een half uur dat PFC mee kon met de gasten.

Nog voor de thee stond het echter 0-3 voor de Capellenaren. Jermay de Nijs, Haris Kahrovic en Jerry Scholman zorgden voor een achterstand van de ploeg van Francis Janse. Kort na rust was het aanvoerder Patrick Pot die voor de 1-3 zorgde na vijf minuten. Het duurde vervolgens tot drie kwart wedstrijd was gespeeld voordat de Capelse ploeg weer toesloeg via een treffer van Haris Kahrovic. Vijf minuten later was het een handbal, waardoor scheidsrechter Louis Wagner was die naar de stip wees. Vanaf elf meter scoorde Patrick Pot de tweede van de middag voor PFC. Wederom na vijf minuten was het Jermay de Nijs die aan alle goede bedoelingen van de Bernissers een einde maakte en de 2-5 achter Wilfred Poleij schoot.’ De manier waarop die gasten in een mum van tijd van een ‘ploeg in de verdrukking’ ineens in een leunstoel zaten, sloeg nergens op.Dan word je in een mum van tijd helemaal weg gecounterd. We hadden van deze ploeg echt niet hoeven verliezen. En we begonnen ook vol vertrouwen aan de wedstrijd. Toen we na rust op 1-3 kwamen, voelde je dat er meer te halen viel. Maar dan krijg je zo ongelukkig die vierde goal tegen en dan is het gebeurd, natuurlijk’, zegt een teleurgestelde Francis Janse na het duel. De Geervlieters staan nu twaalfde. Het gat met de nummer dertien is een punt. Het gat naar boven is vier punten met TOGB, maar de veilige tiende plaats heeft een verschil van tien punten, zodat nacompetitie het hoogst haalbare lijkt voor PFC.