Bernisse snoept twee punten af van Libanon

Sport 82 keer gelezen

Rotterdam: De volleyballers van Bernisse hebben ewen eervolle 3-2 (23-25, 25-19, 25-20, 23-25, 15-13) nederlaag geleden bij het hooggeplaatste RVC/Libanon ’50 2. ‘We hebben door hard werken twee punten verdiend en zijn daarmee ingelopen op BV Voorne,’ sprak playing/coach Edwin Ooms zijn tevredenheid uit over de speelwijze van zijn team. Het zag er in sporthal Kralingen aanvankelijk niet zo goed uit voor de Heenvlieters, want zij keken in de eerste set aanvankelijk tegen een 10-3 achterstand aan. ‘We hebben tijdens de time-out de puntjes op de i gezet en hebben de set met 23-25 binnengesleept.’ Bernisse liep ook in het tweede deel goed mee met de Rotterdammers, maar toen zij enkele punten afstand namen was het gat niet meer te dichten: 25-19 (1-1). Nadat ook de derde set werd verloren, veerde het team van Ooms in een zinderende set vier weer helemaal op. De Bernissers sloegen een gaatje naar 18-22, maar Libanon kwam terug tot 23-23. ‘We hebben de set met een lange rally en een goede aanval binnen gehaald.’ De finaleset leek ook een prooi te worden voor de Heenvlieters, boog een 8-6 achterstand om in een 10-11 voorsprong, maar trok uiteindelijk toch met 15-13 aan het kortste eind. Bernisse, dat het moest stellen zonder Freddy Koetse, bezet in de regio eerste klasse A samen met BV Voorne de gedeelde achtste plaats.

Bernisse (mannen): Edwin Ooms, Sander van Linschoten, Coert de Gier, Sebastiaan Vermeul, Roderick van Heiningen, Onno van der Knaap.