Simonshaven haalt uit tegen Zwartewaal

Sport 78 keer gelezen

Zwartewaal: Simonshaven heeft op een verrassend goede wijze met een 0-7 (0-3) overwinning uitgehaald tegen Zwartewaal. De mannen van Ad Reijtenbagh namen daarmee in de vierde klasse F de twaalfde plaats over van Zwartewaal. De Simonshavenaren zetten meteen druk op de Zwartewaalse ketel, maar kregen na tien minuten spelen toch een domper te verwerken, toen Stefano Schefferlie zich met een hamstringblessure moest laten vervangen door Mark den Uijl. De bezoekers pakten de draad weer op en na een kwartier spelen namen zij de leiding door een gelukkige treffer van Joey Wertz: 0-1. Vijf minuten later was het dezelfde Wertz, die een voorzet van Matthijs van Schie tegen het garen schoot: 0-2. Simonshaven bleef zich kansen verschaffen, maar op het halfuur kreeg Mitchel Weeda, die zich na zijn werk notabenen had gehaast op tijd aanwezig te zijn, het verbaal aan de stok met zijn tegenstander waarop beiden met rood mochten inrukken. De tien van Simonshaven bleef tegen de tien van Zwartewaal de dominante partij. Jessy Povinelli bepaalde op een assist van Bastiaan Slikker de ruststand op 0-3. De tweede helft was nog maar net aan de rol of Joey Wertz scoorde zijn derde treffer door een voorzet van Bastiaan Slikker in het doel te deponeren: 0-4. Simonshaven was op drift geslagen, want hoewel er nog een handvol kansen onbenut werden gelaten, bleken Matthijs van Schie (0-5), Jessy Povinelli (0-6) en Sander van Dongen op een voorzet van Joey Wertz, de man van de wedstrijd, wel succesvol: 0-7. ‘Deze overwinning is natuurlijk een mooie opsteker. Hoewel het met werkzaamheden van bepaalde spelers niet zal meevallen, hoop ik de komende periode in een vaste samenstelling te kunnen blijven spelen. Met wat meer continuïteit hoop ik met deze ploeg wat meer punten te halen,’ aldus Ad Reijtenbagh. Simonshaven speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark aan de Schuddebeursedijk tegen Melissant.

SV Simonshaven:  Mike Kok; Dave Brouwer, Tom Adriaanse, Bjorn Jeurissen, Tjerk van der Graaff (46. Remco Bork); Jessy Povinelli, Joey Wertz, Mitchel Weeda; Mathijs van Schie (60. Sander van Dongen), Stefano Schefferlie (15. Mark den Uijl), Bastiaan Slikker.