(Archieffoto)

Spijkenisse doet tegen Heerjansdam uitstekende zaken

Sport 84 keer gelezen

Heerjansdam: Spijkenisse heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door zich tegen Heerjansdam op vijandelijk terrein met een 2-3 (1-1) overwinning te revancheren voor de 1-2 nederlaag op het sportpark Jaap Riedijk eerder in het seizoen. De Spijkenissers zagen vervolgens tot hun grote vreugde dat naaste concurrent SHO op eigen terrein een 0-3 nederlaag te slikken heeft gekregen van VVGZ. De equipe van Peter Wubben heeft zich daarmee als eenling genesteld aan de top van de eerste klasse C. ‘We hebben in een lastige wedstrijd een verdiende overwinning behaald,’ stelde de trainer van Spijkenisse. Julièn Gret mocht zich als matchwinnaar door zijn groenwitte ploeggenoten laten bejubelen, want hij joeg vier minuten voor tijd met een zondagsschot vanaf de rand van de zestien de winnende treffer achter de kansloze doelman van Heerjansdam: 2-3. Spijkenisse begon voortvarend, maar keek desalniettemin al na twee minuten spelen door een dekkingsfout van Delrencio dos Reis tegen een 1-0 achterstand aan. De Spijkenissers pakten de draad weer op, wilde de opgelopen schade zo snel mogelijk herstellen. De Heerjansdammers probeerden het herstel met kansrijke counters te ontregelen. Na een klein kwartier spelen kwamen de bezoekers verdiend langszij door Emir Jasarevic, die een uitstekende pass van Ruperto Dorothea in het doel schoot: 1-1.

‘Ik heb de spelers tijdens de rust verteld meer overtuiging en passie in het spel te brengen.’ De spelers van Spijkenisse knoopten de woorden van hun trainer in de oren en probeerden met veel balbezit en druk naar voren de Heerjansdamse defensie tot capituleren te dwingen. Doch halverwege de tweede helft werd de aanvalsdrift der Spijkenissers verstoord door een onverwachte tegentreffer: 2-1. ‘Vanaf dat moment werd het billen knijpen, maar bleef de ploeg met veel agressie en goed voetbal in voorwaartse richting strijden voor de gelijkmaker.’ Spijkenisse kreeg met Breuklin Almeida voor Jazzy Adams en Stefano Zevenbergen voor Jesse Schotman met de gelijkmaker van Emir Jasarevic de beloning voor keihard werken: 2-2. De bezoekers wilden meer, zaten in de bekende flow, maar na enkele gemiste kansen was daar Julien Gret, die met een ferme uithaal in de winkelhaak de Heerjansdamse doelwachter liet zwichten: 3-2. ‘We hebben met de nederlaag van SHO weer een goede stap gezet naar het kampioenschap. Dat doel willen we behalen met de focus op de eerstvolgende wedstrijd,’ aldus Peter Wubben. Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark Jaap Riedijk tegen Zaamslag.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Elwin Spoel, Delrencio dos Reis, Eric Polet, Jeffrey Schenk; Shane van den Engel, Jesse Schotman (65. Stefano Zevenbergen); Jazzy Adams (55. Breuklin Almeida); Julien Gret, Emir Jasarevic, Ruperto Dorothea.