Foto's Theo van Kralingen
Foto's Theo van Kralingen

Rozenburg ziet werklust niet beloond tegen Brielle

Sport 90 keer gelezen

Rozenburg : Rozenburg is er tegen Brielle niet in geslaagd voor een stunt te zorgen. De formatie van Rob Vuik moest vier minuten voor tijd zwichten voor de koploper in de tweede klasse D. ‘De ploeg heeft keihard gewerkt, maar je kunt stellen dat Brielle het geluk had van de koploper en wij de pech hadden in de benarde situatie waarin wij ons bevinden,’ aldus de trainer van Rozenburg. Rozenburg had nog meeval dat de concurrenten NSVV en Pernis de punten lieten aan respectievelijk Lombardijen en Leonidas. Het gedisciplineerd spelende Rozenburg was in het eerste halfuur van de Calandderby op het de druk bezochte sportpark West de bovenliggende partij, maar Nick de Bil, Yoeri Bak en Renaldo van Emmerik sprongen onzorgvuldig om met de kansen. Van Emmerik had pech met een kopbal op de lat. ‘Ik kan de ploeg niets verwijten. De spelers hebben de taken goed uitgevoerd, met veel passie geknokt als leeuwen, maar in de laatste minuten de verdiende beloning niet kon vasthouden.’ De Briellenaren werden in het tweede deel wat sterker, kregen ook kansen evenals Rozenburg in de omschakeling. Zo schoot Rudy Fortes op de lat en bleken ook Jordie de Groot en Nick de Bil niet in staat de mogelijkheden in treffers uit te drukken. Charlo Hassel zorgde met zijn winnende goal voor de domper van Rozenburg: 0-1. ‘Als we blijven buffelen als tegen Brielle, dan heb ik goede hoop dat we in de laatste negen wedstrijden voldoende punten gaan pakken om het tweedeklasserschap veilig te stellen. Zaterdag spelen we uit bij Lombardijen. Lombardijen heeft gewoon een goede ploeg, staan niet voor niets op de derde plaats. Zouden we in Rotterdam winnen, dan zijn dat bonuspunten,’ besloot Rob Vuik

Rozenburg: Stefan van Asperen; Gerson Almeida, Jordie de Groot, Stefan van Es, Rudy Fortes; Yoeri Bak, Gene Overkleeft, Eric Don; Renaldo van Emmerik, Isa Fakri, Jeroen van Balen (80. Kenan Yilmaz).

Brielle:Sander van Eck; Ruud Hakbijl, Danny Kraijema, Tim Stolk, Marvin Godschalk; Gijs van den Ende, Joao Ramos Silva, Ailton Lima Silva; Timo Blom ( 46. Regillio van Buuren), Charlo Hassell, Sander Arkenbout ( 71. Robin de Ridder).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant