Foto's: Peter de Jong

Zuidland levert rode lantaarn in

Sport 78 keer gelezen

Zuidland – Na de winst van vorige week bij Alblasserdam is Zuidland er zaterdag opnieuw in geslaagd om de punten te behouden. De ploeg van trainer Tom Larssen won het duel, onder toeziend oog van de nieuwe coach Adri van Tiggelen, met 5-1 van De Zwerver. Bij rust stonden de Bernissers al met 3-0 voor. Vanaf de allereerste minuut was Zuidland de ploeg die het betere spel had. Eerst schoot Molendijk een bal naast, maar na tien minuten was het balverlies bij de ploeg van Richard Mank dat de eerste treffer inluidde. Er werd nog wat aan shirts getrokken, maar dat kon niet voorkomen dat Robin van Buuren de 1-0 wist te scoren. Niet veel later wilde Jeffrey Duijnstee ook scoren, maar een tegenstander kon de bal nog niet uit het doel schieten. Het was Zuidland die bleef aandringen en De Zwerver zette totaal geen druk bij de bewoners van Groot Nibbeland. Vervolgens was het Carly Bazoer die de bal goed kon afgeven op Marcel van den Berg die de voorsprong van Zuidland wist te verdubbelen. Hierna probeerde Runell Martes en Bazoer het samen, maar de bal kwam in handen van doelman Daniël Borsje. Zeven minuten voor rust kon Carly Bazoer de bal uitstekend oppikken en vanaf de middellijn stoomde hij richting het doel van De Zwerver om de 3-0 binnen te schieten. Kort voor rust lukte het niet om de vierde erin te krijgen, na een corner kopte Duijnstee, maar redde doelman Borsje.

Na de thee zette de ploeg uit Kinderdijk iets meer druk. Toch bleef Zuidland de gevaarlijkste ploeg. Een kans van de gasten van Redouan El Akchoui was na de thee een prooi voor doelman Kevin Bogarde van Zuidland. Het was zijn eerste werk van de middag. Hierna was Jeffrey Duijnstee nog in kansrijke positie, maar tot drie keer toe kwam hij niet langs Daniël Borsje. Vervolgens mocht De Zwerver van geluk spreken dat de scheidsrechter niet zag dat Paulo GonCalves natrapte, anders zou men met een man minder moeten spelen. Na bijna driekwart duel was er een gouden wissel voor De Zwerver, toen Kevin Diedrich El Akchoui kwam vervangen. Er werd een vrije trap genomen en bij zijn eerste balcontact wist Diedrich iets terug te doen namens De Zwerver,3-1. Twintig minuten voor het einde werd Jeffrey Duijnstee neergelegd en wees arbiter Post naar de penaltystip. Duijnstee pakte de bal zelf op en schoot vanaf elf meter de bal voor de vierde keer achter doelman Borsje. Het kleine verzet dat er even was van De Zwerver was meteen gebroken en invaller Romeo Rommy bepaalde de eindstand kort voor tijd op 5-1. Hierna waren er nog mogelijkheden voor Zuidland om de score uit te breiden, maar Kevin Michilsen en Ramon van der Bie schoten naast en raakte de lat.

Door de overwinning kroop Zuidland van de laatste plaats en leverde de rode lantaarn in bij Drechtstreek. Met nog een duel in te halen tegen Heerjansdam kan de ploeg zelfs nog twee plaatsen opschuiven en op de veilige tiende plaats komen. ‘Vorige week riepen ze dat ze tegen de degradatiekandidaat speelden. Dat was in ons spel niet te zien. In de eerste competitiehelft zijn we vaak zoveel beter, maar stonden we met lege handen. De ballen wilde er niet in. Nu gaat het even anders. Echter twee zwaluwen, maken nog geen zomer’, is het eerste commentaar van Tom Larssen na de verdiende overwinning van Zuidland. De Zwerver is na voormalig koploper SHO de tweede ploeg die met een nederlaag naar huis ging dit seizoen. ‘De kansen gaan er nu wel in, maar als ik naar de vijf onderste ploegen kijk, dan zijn wij daar echt de beste van. Vandaag was het met 3-1 nog wel even billen knijpen. Echter we bleven na de vierde treffer via een strafschop gewoon voetballen. We hebben volledig aansluiting met de andere ploegen onderin na deze overwinning. In twee duels scoren we nu wel tien keer’, zegt Tom Larssen tot besluit. De komende week ligt de competitie in Zuid 1 stil in verband met Carnaval en omdat Heerjansdam nog bekert, is Zuidland vrij. Daarna gaat de ploeg op bezoek bij Pelikaan dat zesde staat, maar slechts zes punten meer heeft dan de Bernissers.