SC Botlek speelt zich naar veiliger oorden

Sport 52 keer gelezen

Wieldrecht: SC Botlek heeft de lijn waarmee het de competitie als debutant in de tweede klasse D begon door een eclatante 0-2 (0-0) overwinning tegen Wieldrecht weer te pakken. De overwinning kreeg nog een speciaal tintje, want de Drechtenaren hadden op eigen terrein anderhalf jaar lang niet meer verloren. Na een fysieke, maar kansarme eerste helft, ontstond er ondanks de harde wind een aantrekkelijke tweede helft met mogelijkheden aan beide zijden. SC Botlek zette de tegenstander onder grote druk en dat resulteerde na enkele minuten spelen in de openingstreffer van John Ackon, die een voorzet van Sevket Kasaroglu in het vijandelijke doel werkte: 0-1. De thuisclub nam meer risico ‘s, drong fel aan, maar waar de Botlek-verdediging met de sterk opererende vleugelverdedigers Mark de Zoete en Patrick Klaris, het centrale duo Dave Leurs en Kevin Michilsen en doelman Leroy van Oosten als het slot op de deur geen krimp gaf, daar kreeg het aanvallend de ruimte om in de counter toe te slaan. Doch de spanning bleef tot aan het einde, toen topscorer Nasser Abdalla aan alle onzekerheid een einde maakte door een vrije trap van Sevket Kasaruglu tegen de touwen te koppen: 0-2. ‘We hebben de overwinning met veel werklust en goed voetbal over de streep getrokken. De weg is nog lang, maar het geloof en het respect voor elkaar is weer terug in het team. De twijfels zijn weggenomen, de groep weet waar het voor gaat en staat en dat is bikkelen met de wil om te willen winnen,’ aldus besloot de gelukkige trainer Rinus Schrijver. Bij SC Botlek mocht B1 speler Quincy de Lobel nog even zijn debuut maken in de hoofdmacht. Bij SC Botlek ontbraken om uiteen lopende redenen Mitco Milojevic, Earl Starke en Tim Oppong.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Mark de Zoete, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Patrick Klaris; Glenn Meeles, John Lopes Cruz (80. Kenny Lopes Cruz), Jordy de Winter (70. Stef Oppong); Sevket Kasaroglu; Nasser Abdalla, John Ackon (89. Quincy de Lobel).