Zuidland schiet uit zijn slof tegen Alblasserdam

Sport 93 keer gelezen

Alblasserdam: Zuidland heeft zichzelf een heel goede dienst bewezen door de zware uitwedstrijd tegen Alblasserdam met een comfortabele 2-5 (1-1) overwinning af te sluiten. De hekkensluiter in de eerste klasse C was veruit de bovenliggende partij, maar nadat Clint van de Veerdonk de kans op 0-1 had laten liggen, keek het na ruim vijf minuten spelen door een treffer van Ralph Hofwegen wel tegen een 1-0 achterstand aan. De Zuidlanders toonden veerkracht en door hard werken werden er kansen gecreëerd, die echter op dat moment niet besteed waren aan Jeffrey Duijnstee en Corly Bazoer, die strandden op de doelwachter en Robin van Buuren de pech had zijn inzet op de paal te rammen. Op slag van rust was daar zowaar de meeval, die Zuidland zichzelf had afgedwongen met de belangrijke gelijkmaker van de raak schietende verdediger Roy van Vugt: 1-1

De tweede helft begon eveneens in mineur voor de Larsson brigade, want na één minuut spelen lag de 2-1 achter de onthutste doelman Kevin Bogarde. Het zou vervolgens de wedstrijd worden van Jeffrey Duijnstee, die middels een hattrick de achterstand met onder meer een daverende knal voor de gelijkmaker omboog in een 2-4 voorsprong. Marcel van den Berg sloot de wedstrijd af met een rake vrije trap: 2-5. ‘Deze overwinning hadden we hard nodig en er viel ook niets op af te dingen,’ stelde Tom Larssen. ‘Nadat we in de eerste helft weer teveel kansen onbenut hadden gelaten, heb ik even gedacht, daar gaan we weer. De gelijkmaker van Roy kwam op het juiste moment. De ploeg heeft keihard gewerkt, de neuzen stonden dezelfde kant uit zoals ik dat graag zie. Het blijkt zelfs dat deze ploeg niet alleen goed kan voetballen, maar ook in staat is hard te werken. Welnu, aanstaande zaterdag spelen we tegen Zwervers in mijn ogen dé wedstrijd van het seizoen. Als we in elke wedstrijd blijven bikkelen, ben ik er van overtuigd dat we het gaan redden. Ik hoop dat de groep het belang van deze zeer belangrijke wedstrijd ook inziet,’ aldus de trainer van Zuidland. De wedstrijd aanstaande zaterdag tegen De Zwerver op Groot-Nibbeland begint om 14.30 uur.

Zuidland: Kevin Bogarde; Mark Snijder, Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Roy van Vugt; Robert Michilsen, Patrick Alimasi, Robin van Buuren; Corlyson Bazoer (70. Ramon van de Bie), Jeffrey Duijnstee, Clint van de Veerdonk (60. Runell Martis).