De meiden van groep acht dansten en de andere kinderen vonden het prachtig!
De meiden van groep acht dansten en de andere kinderen vonden het prachtig! Foto: Foto-OK.nl

Met z’n allen elke dag een beetje beter op ‘De Klinker’

Algemeen 314 keer gelezen

Spijkenisse - Op een koud schoolplein was het vanmiddag een groot feest.

De leerlingen, leerkrachten en ouders waren buiten bijeen om groots te vieren,  dat de basisschool ‘De Klinker’ in de wijk Vogelenzang de eerste excellente basisschool van Nissewaard is. ‘Het is de beloning voor alle leerlingen en leerkrachten!’ zeggen de directeuren Thea Rovers en Andrea Moret gezamenlijk vol trots.

De school was vijf jaar geleden volgens de inspectie nog een risicovolle school. ‘Maar met zijn allen werden we elke dag een beetje beter’, zegt juf Andrea.  De directie durfde het vorig jaar aan en vroeg de titel: ‘Excellente School’ aan. Juf Thea: ‘Na een verbetertraject van jaren is het ons nu gelukt om als eerste basisschool in heel Nissewaard deze eervolle vermelding te krijgen. Het staat nu ook op een mooi bordje naast de hoofdingang.’

Bij een feest horen nu eenmaal een paar sprekers. Maar het hoogtepunt was toch wel het nieuwe Klinkerlied, dat door de kinderen van groep drie gezongen werd. Om de feestvreugde nog te verhogen, werd een grote vlag onthuld, terwijl de meiden van groep acht een leuk dansje deden. De kinderen zullen deze dag nog lang heugen, want ze kregen allemaal een mooie oranje pet. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant