Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

SC Botlek bewijst zichzelf goede dienst tegen Neptunus

Sport 84 keer gelezen

Spijkenisse: SC Botlek heeft dan toch eindelijk de zege te pakken waar het zo naar snakte. De mannen versloegen op het eigen sportpark De Brug het hooggeplaatste Neptunus/Schiebroek met 4-1 (1-0). De drie punten waren ook broodnodig, want alle naaste concurrenten Hellevoetsluis (3-0 tegen Wieldrecht), NSVV (1-0 tegen Rozenburg) en CWO (verrassend 1-2 tegen Brielle) wonnen hun wedstrijden. De Botlekkers bezetten de nog altijd gevaarlijke twaalfde plaats in de tweede klasse D. ‘We hebben de laatste anderhalve week goed getraind, met elkaar gesproken over onder meer de mentale weerbaarheid en vervolgens de focus op het collectief voor de wedstrijd tegen Neptunus gelegd. Het voetbal bestaat niet alleen uit individuele acties of uit schoonheid, maar om te willen winnen zal je eerste echt met z ’n allen moeten knokken en dat hebben de mannen tegen Neptunus niet verkeerd begrepen,’ verklaarde de nog vol met adrenaline zittende Rinus Schrijver. SC Botlek nam na een kwartier spelen de leiding door Nasser Abdalla, die op een pass van Kevin Michilsen buiten de zestien wegdraaide van zijn tegenstander en de bal vervolgens vanaf twintig meter meteen in de winkelhaak peerde: 1-0.

De Spijkenissers hadden de organisatie goed onder controle. Doelman Leroy van Oosten had één keer het geluk dat de lat hem bij een Rotterdamse poging bijstond. De thuisclub, langs de zijlijn constant gecoacht door Rinus Schrijver, hielde de poort naar Van Oosten volledig afgesloten. Daarbij loerde het op de snelheid van de spitsen. John Ackon zou daarbij een grote rol spelen, want na ruim een uur spelen glipte de wingspeler langs twee tegenstanders en liet vervolgens Nasser Abdalla de bal met een messcherpe voorzet binnenlopen: 2-0. Neptunus stuurde meer manschappen naar het front. John Ackon zag het allemaal aan en begon te likkebaarden. Zo brak de spits tien minuten voor tijd weer eens over rechts door en bood  de meegekomen Sevket Kasaroglu de kans om ter hoogte van de penaltystip uit te halen voor 3-0. Drie minuten voor tijd veroorzaakte Patrick Klaris een strafschop, die door een Neptuniaan onberispelijk werd binnen geschoten: 3-1. Het laatste woord was aan de SC, toen goudhaantje John Ackon weer eens doorbrak en hij ook nu de slimme Sevket Kasaroglu liet afmaken: 4-1. ‘We gaan nu met z ’n allen het vizier zetten op Wieldrecht. De spelers hebben het geloof dat de puntenjacht op deze wijze doorgezet moet worden,’ aldus Rinus Schrijver. Bij SC Botlek traden de geroutineerde mannen John Lopes Cruz en Nasser Abdalla in het veld op als verlengstuk van hun coach en namen de ploeg op weg naar het succes op sleeptouw.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Earl Starke, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Patrick Klaris; Jordy de Winter, John Lopes Cruz, Mitco Milojevic (30. Glenn Meeles); Sevket Kasaroglu; Nasser Abdalla, John Ackon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant