foto's: Wil van Balen

Vovero verschaft zich iets meer lucht

Sport 164 keer gelezen

Rozenburg: De volleybalsters van Vovero hebben de middenmootwedstrijd om de zevende plaats in de eerste klasse A tegen Volley2B 3 met een 2-3 (15-25, 25-18, 25-14, 23-25, 5-15) nederlaag afgesloten. De Rozenburgsen deden daarmee redelijk goede zaken, want hoewel de Rotterdamsen de zevende plaats met verve verdedigden, zag het naaste concurrent Volley Zuid met 4-0 verliezen van MVC. Vovero startte in De Rozet met de van een blessure herstelde Maaike van der Meulen weer in de ploeg zwak aan de wedstrijd. Voordat de Rozenburgsen wakker waren geschud was de set al met 15-25 beklonken: 0-1. ‘We zaten niet goed in de wedstrijd, waarop ik de meiden heb verteld er vol gas in te gaan,’ sprak vrouwencoach Madelon Spee haar meiden vermanend toe. Vovero bleek onherkenbaar, want in een mum van tijd had het toen wel goed spelende team een gat geslagen van tien punten en daar hadden de Rotterdamse dan weer heen antwoord op: 25-18. ‘We hebben Volley2B in de derde set op dezelfde wijze aangepakt, namen de voorsprong en hebben deze goed uitgebouwd naar 25-14. We voelden ons goed, gingen op voor de 3-1. We liepen goed mee, maar vanaf 20-20 sloegen zij een gaatje van twee punten (20-22, DR). Die marge hebben zij weten vast te houden omdat wij in die fase vergaten de kansen af te maken.’ Vovero kwam de klap van set vier (23-25) niet meer te boven, want het kwam er in set vijf met 5-15 niet meer aan te pas. ‘Ik ben blij met de twee punten, maar hou er een dubbel gevoel aan over omdat we het in de vierde set niet af hebben kunnen maken,’ aldus besloot Madelon Spee.

Vovero(vr.): Marijke Blasman, Leonie Doorduin (aanvoerder), Petra Romeijn, Maartje de Groot, Nienke Pranger, Sharon Breukel, Monique Oldenburg, Maaike van der Meulen.