Afbeelding
Foto: gemeente Nissewaard

Nieuwe activiteiten en evenementen voor Bernissegebied gezocht

Algemeen 315 keer gelezen

De gemeente is op zoek naar leuke activiteiten of evenementen voor in het Bernissegebied. 

Organiseer jij graag een wildplukwandeling, een streekmarkt, speurtochten, openlucht theatervoorstelling of een verhalenavond voor kinderen? Lijkt het je leuk om een modderdag, of bijvoorbeeld een wedstrijd zandkastelen maken bijeen van de strandjes in het gebied te organiseren? Laat het de gemeente weten, deel je ideeën dan met haar. Dat kan door jouw idee te mailen naar communicatie@nissewaard.nl.

Er zijn al wat leuke initiatieven tot stand gekomen na een eerdere oproep. Zo kan je er Nel tegenkomen met haar bakfiets, die maar al te graag iets vertelt over de natuur in het gebied. Martin organiseert regelmatig wandelingen in het Bernissegebied, maar ook worden er sportactiviteiten georganiseerd. Maar er is nog veel meer mogelijk. In een tijd dat groen nog belangrijker voor ons is geworden, nodigt de gemeente je uit om mee te werken aan een bruisend Bernissegebied. 

Het Bernissegebied is volop in ontwikkeling
Zo is er de afgelopen maanden hard gewerkt om het gebied aantrekkelijker te maken. Waterschap Hollandse Delta heeft onder andere vispaaiplaatsen, hondenstrandjes en ijsvogelwanden aangelegd. Er zijn ook bomen onder water geplaatst en rietmoerassen aangelegd. Dit voorjaar worden er nog flink wat bomen geplant in het gebied. Dit allemaal om de biodiversiteit in het gebied rondom de Bernisse een impuls te geven. Samen wordt er zo gewerkt aan een nog aantrekkelijker groengebied, met ruimte voor recreatie, sport en natuurbeleving. Doe je mee?

Uit de krant