Foto: Foto-OK.nl
Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-OK.nl

Docente van de Ring van Putten wint NK Online Debatteren

Algemeen 300 keer gelezen

Spijkenisse - Vorig jaar organiseerde De Nederlandse Debatclub voor de tweede keer het Nederlands kampioenschap Online Debatteren.

Aan het kampioenschap deden 72 deelnemers mee.

De finale vond plaats op vrijdag 17 december en daarin versloeg Franciske van Vugt, wonend in Dordrecht maar werkzaam als docente Nederlands op de Ring van Putten, Barbara Ulfman uit Voorst.

Franciske en Barbara debatteerden over de vraag of mensen met een bruto jaarinkomen van 50.000 euro nog wel rood mochten staan op hun dagelijkse betaalrekeningen. Voor de 12 juryleden, allen afkomstig van de Nederlandse Debatclub was het een moeilijke beslissing over wie de winnaar van het debat was. Er was dan ook maar een miniem verschil in de eindcijfers.

De wisselbeker die behoort bij de kampioenschapstitel is afgelopen vrijdag uitgereikt aan Franciske, in het bijzijn van de Havo-4 leerlingen. De beker werd uitgereikt door Jerry Helmers, voorzitter van de Nederlandse debatclub en toernooidirecteur van het NK Online Debatteren. 

Bij de prijsuitreiking werd aan de leerlingen gevraagd of zij het aandurfden om met de docente in debat te gaan. Zij durfden het eigenlijk niet aan, maar  uiteindelijk trok Thomas de stoute schoenen aan en ging kort in debat. Dat leverde hem in ieder geval het boekje ‘Speechen voor gewone mensen’ op.

Uit de krant