Punt voor PFC is te weinig

Sport 144 keer gelezen

Geervliet – PFC had zondag in het duel met TOGB zo gehoopt op een overwinning. Dat zat er ook lange tijd in voor de ploeg van trainer Francis Janse. Het werd uiteindelijk 2-2 aan de Toldijk, maar kort voor tijd stond de Geervlietse ploeg nog voor met 2-1. Het eerdere duel met TOGB werd verloren met 2-1. Mooi was het zondag niet aan de Toldijk. Er gebeurde voor rust nauwelijks iets. Gelukkig was het na de thee een beter duel tussen beide ploegen. Het enige dat het publiek voor rust kreeg voorgeschoteld was na ruim tien minuten de openingstreffer van Levi Spencer Salomao.

Kansen waren na rust over en weer en twintig minuten voor tijd kwam TOGB toch langzij dankzij een treffer van Tim Mourikts. PFC hield de ploeg uit Berkel en Rodenrijs onder druk. Vijf minuten voor tijd werd het harde werken van de Bernissers eindelijk beloond. Het was Luc Lionahr die langs zijn tegenstander kon lopen en vervolgens de bal achter doelman Mark Smith in het doel kon schieten, 2-1. PFC leunde vervolgens ietwat achterover en zag de gevaren niet. Doelman Wilfred Poley die niet fris oogde, liet een inzet van Daley Hilkemeijer los en invaller Rob Gerritsen gemakkelijk de gelijkmaker kon binnentikken en PFC slechts een punt kreeg. ‘We hebben gewoon twee punten verloren. We hadden het in de slotfase veel beter moeten doen. We dachten echt dat de buit al binnen was en de punten in Geervliet bleven. Het blijft wachten op wat bonuspunten van de grote ploegen. We moeten het echter hebben van de wedstrijden tegen concurrenten. Onze positief blijft zorgelijk. We lopen vandaag alleen uit op Poortugaal dat heeft verloren’, zegt een zeer teleurgestelde Francis Janse na het duel. De ploeg staat nu twaalfde met vier punten achterstand op TOGB en CVV Zwervers. Zondag moet de ploeg wellicht weer punten pakken. Dan gaat de ploeg op bezoek bij hekkensluiter Nieuwkoop, dat zondag met 6-1 klop kreeg van Kocatepe. Het eerdere duel in Geervliet eindigde in 1-0 voor PFC.

Wilfred Poleij; Berkan Bajraktar; Ian de Jager; Levi Spencer Salomoa; Miloud Bel-Hassani; Masud Hooi (80 Fabiënson Wiel) Bilal Amraoui; Raoul Neral ; Marlon Dandaré ; Luc Lionahr en  Hakan Gürel.