Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman

Lezers schrijven: Wat gaat de nieuwe minister van Volksgezondheid doen?

di 11 jan 2022, 10:48 Algemeen

Ernst Kuipers, de nieuwe minister van Volksgezondheid wacht een monsterklus met onzekere afloop (AD 10-1). Na dit artikel te hebben gelezen ben ik toch benieuwd of hij als minister de totale afbraak in de (acute) zorg gaat herstellen. De uitgewoonde acute zorg die de laatste 10 jaar met minder ambulances, IC’s, SEH’s, Huisartsenposten, sluiten van volwaardige ziekenhuizen, minder zorgpersoneel, etc. heeft moeten draaien en nog zo draait, juist mede onder het bewind van Kuipers als hoofd bij het Erasmus MC en als voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) heeft plaatsgevonden.

De stichting Acute Zorg VPR hoopt oprecht dat deze minister gaat zorgen voor betere aanrijtijden van ambulances, inmiddels in onze regio in 8 gemeenten komen 1 op de 5 ambulances later dan de 15 minutennorm bij slachtoffers in nood aan, de gedoogde norm is maximaal 5%

Uitbreiding van de 1050 IC’s naar de benodigde 1800 IC’s in Nederland waardoor reguliere operaties ondanks Covid-19 gewoon door kunnen gaan en verruiming van meer volwaardige regionale ziekenhuizen.

De stichting Acute Zorg VPR wenst de heer Ernst Kuipers enorm veel succes als nieuwe minister VWS en hopende dat hij onze doelstellingen gaat waarmaken.

Willem Heijdacker
Voorzitter Stichting Acute Zorg VPR

Uit de krant