Bak je mee?
Bak je mee? Foto: PR

Heel Zuidland Bakt!

Algemeen 759 keer gelezen

Zuidland - Het koningspaar viert 2 februari 2022 het 20-jarig hu­welijk. 

Dat wil de Oranjevereniging Zuidland vieren met een groot bakfeest. Naar het populaire programma Heel Holland Bakt, presenteert de Oranjevereniging nu Heel Zuidland Bakt! Vanwege de coronapande­mie zal dit evenement in een kleinere vorm plaatsvinden, maar de vereniging hoopt op jouw deelname en interesse!

Voorronde
Op zaterdag 12 februari indt de voorronde van Heel Zuidland Bakt! plaats. Iedereen mag hier aan meedoen. Het enige wat je hoeft te doen, is thuis een heerlijke taart bakken, en jezelf aanmelden. Dit kan via de website www.ovzuidland.nl. Geef jouw naam, adres en leeftijd door en omschrijf de taart die je gaat gebakken. Aanmelden kan tot zaterdag 5 februari. Hierna ontvang je alle verdere info.

In ieder geval lever je de taart in op zaterdag 12 februari bij de Muziektent op de Ring in Zuidland. Een professionele bakjury, bestaande uit Nicolas Belot, Dick van Dalen en Elizabeth Lopez (de winnares van Heel Holland Bakt), beoordeelt alle taarten en maakt daarna de vijf finalisten bekend. Na afloop worden de beoordeelde taarten verkocht via Facebook en Instagram. De opbrengst gaat naar Speeltuinvereniging De Vlielan­der in Zuidland.
Jeugd
Uit de categorie ‘jeugd’ (6 - 16 jaar) zullen na afloop van de voorronde direct de winnaars worden bepaald. Er zijn drie leuke prijzen te winnen! De jeugd hoort na afloop of zij een prijs gewonnen hebben met hun zelfgemaakte taart.

Finale
Tenslotte vindt op 5 maart de finale voor de categorie ‘volwassenen’ plaats. Elk van de finalisten bakt een taart naar recept van chef-kok Nicolas Belot en mag daar vervolgens zijn  eigen invulling aan geven.

Alle finalisten bakken hun taart op de Breedstraat in Zuidland, in een professionele baktent met al het benodigde materiaal. De vijf finalisten maken kans op mooie prijzen, waaronder een lunch in sterrenrestaurant Fred in Rotterdam! 

Mocht het vanwege de dan geldende coronamaatregelen niet mogelijk zijn om de finale met publiek te laten plaatsvinden, dan zal de finale achteraf te bekijken zijn via het YouTube kanaal van Oranjevereniging Zuidland.

Houd de website en Facebook- en Instagrampagina van Oranjevereniging Zuidland in de gaten voor de laatste berichtgeving.

Aanmelden
Vind je het leuk om te bakken? Ben je fan van Heel Holland Bakt? Wordt er thuis graag gebakken met kinderen of kleinkinderen? Geef je dan snel op voor Heel Zuidland Bakt! via www.ovzuidland.nl.

Uit de krant