Een tussenstop op één van de koffiecorners.
Een tussenstop op één van de koffiecorners. Foto: PR

Fit en fris 2022 in met de Nieuwjaarsplog

Algemeen 277 keer gelezen

Spijkenisse - Op zaterdag 8 januari organiseerde PloggingNu in samenwerking met High Five de Nieuwjaarsplog in Spijkenisse, een zwerfvuilactie speciaal voor hardlopers en wandelaars. Vijfenveertig ploggers schreven zich in. In totaal werden zo’n negentig volle vuilniszakken van de straat gehaald. 

Start en finish was bij de parkeerplaats van het zwembad en de bioscoop. Na de warming up begonnen de deelnemers aan hun missie: al wandelend of hardlopend zwerfvuil rapen in de aangrenzende wijken. Mede dankzij de weergoden en de door buurtbewoners spontaan ingerichte ‘koffiecorners’ werd het een zeer geslaagde ochtend. 

Uitwaaieren 
Veel deelnemers trokken eropuit in duo’s. Onderweg was er voor iedereen een tussenstop geregeld bij een van de 10 ‘koffietenten’. Dit waren betrokken bewoners die zich spontaan hadden opgeworpen om koffie, thee en vaak iets lekkers te verzorgen bij hun woonadres. Zo waaierden de ploggers ook uit in verschillende richtingen en werd in veel gebieden zwerfvuil van de straat gehaald.

Koffiepraat
Veel deelnemers waren enthousiast over de opzet. Naast het goede gevoel over het bewegen en de opbrengst, viel ook de lekkere koffie en de koffiepraat in goede aarde: ‘Ik wilde eigenlijk niet meer verder. Het was veel te gezellig”’, grapte een van de ploggers. Ook de koffietenthouders reageerden enthousiast: ‘We hadden leuke gesprekken. Bijzonder om zo nieuwe mensen op een andere manier te leren kennen.’ Nissewaard kan er weer fit en fris tegenaan in 2022.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant