Yonathan Dijkstra, de trotse prijswinnaar met alle gewonnen prijzen naast hem.
Yonathan Dijkstra, de trotse prijswinnaar met alle gewonnen prijzen naast hem. Foto: Martin M. Marcus

Even een klein feestje in Bibliotheek de Boekenberg

Algemeen 404 keer gelezen

Spijkenisse - Afgelopen woensdagmiddag was er even een klein feestje in De Boekenberg. Prijswinnaar Yonathan Dijkstra was, samen met zijn ouders, mooi op tijd om mooie prijzen in ontvangst te nemen.

Een activiteit is de Bieb Bouwers; regelmatig kwamen de jonge deelnemers naar de bieb om diverse opdrachten in het bekende computerspel Minecraft uit te voeren. Maar door de huidige omstandigheden zijn de deelnemers nu thuis, waar ze met verve aan de opdrachten werken. 

Zo ook Yonathan. De opdracht was: maak met behulp van Minecraft een selfie. Dat vond hij niet genoeg, dus maakte hij er ook een compleet gelijkend standbeeld van zichzelf, inclusief zijn rolstoel, bij. Daardoor won hij onlangs een mooi Minecraft bordspel, een boek en een T-shirt. Die prijzen kwam hij met veel plezier ophalen. Yonathan had er zelfs zijn mooiste Minecraft shirt voor aangetrokken. 

De winnaar is negen jaar en woont in de wijk Sterrenkwartier. ‘Het adres zeggen we niet! Want dan komen alle groupies steeds voor de deur,’ zegt hij lachend. Yonathan zit in groep 7 van de basisschool. Niet in Spijkenisse, maar in Rotterdam. Op de Zuider Gymnasiumbasisschool wordt lesgegeven aan hoogbegaafde en hoog intelligente kinderen. Na de basisschool kan hij zo doorstromen naar het Zuider Gymnasium.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant