Rozenburg overleeft degradatieslag tegen Hellevoetsluis niet

Sport 190 keer gelezen

Hellevoetsluis: Hellevoetsluis heeft uitstekende zaken gedaan door de degradatieslag tegen Rozenburg met een 5-3 (3-2) overwinning af te sluiten. De Hellevoeters deden in de rechtstreekse confrontatie in de zinderende competitie van de tweede klasse D de laatste plaats over aan Rozenburg, terwijl het aanhaakte bij achtereenvolgens de verliezende clubs SC Botlek (1-3 tegen CWO), Leonidas (0-3 tegen Lombardijen) en NSVV (3-0 bij Brielle). ‘Het was een lelijke degradatiewedstrijd waarbij wij uitsluitend gingen voor de winst en met het behaalde resultaat ben ik uiteraard zeer content,’ sprak winnend trainer Edwin de Koning zijn tevredenheid uit. ‘Dit was een wedstrijd die alle kanten uitkon, maar wij door eigen fouten aan het kortste eind trokken,’ sprak collega Rob Vuik zijn teleurstelling uit. Zowel Hellevoetsluis als Rozenburg hebben qua scorend vermogen de beste aanvalslinies van de tweede klasse D, maar verdedigend rammelt het met de meest gepasseerde defensies aan alle kanten. Nadat Rozenburg op het sportpark aan de Brielsestraatweg al een paar kansen had laten liggen, opende Onur Furuncu op een aangever van Joey Salij met een schot in de verre hoek voor Hellevoetsluis de score: 1-0. Twee minuten later was de balans weer in evenwicht toen Jordie de Groot met een steekballetje Yoeri Bak in staat stelde de gelijkmaker achter doelman Desney Hoornweg te plaatsen: 1-1. Halverwege namen de Rozenburgers na slordig balverlies van Öner Sang-A-Jong, die door De Koning prompt werd gewisseld, de leiding door de ongedekte Jordie de Groot, die een door Nick de Bil verlengde bal uit de scrimmage binnenschoot: 1-2. Nadat Nick de Bil de kans op 1-3 had laten liggen schoot Wouter Besters tien minuten voor rust een teruglegger van Stony van den Berg voorbij de kansloze ex-Hellevoeter Stefan van Asperen: 2-2. In blessuretijd torpedeerde Gene Overkleeft even buiten de zestien de doorgebroken Stony van den Berg, waarop Onur Furuncu de trainingsarbeid van de voorbije week met een rake vrije trap langs Stefan van Asperen in de winkelhaak met succes etaleerde: 3-2. ‘Ik heb mijn spelers tijdens de rust gezegd taakbewust te blijven voetballen en gebruik te maken van de kwetsbare plekken bij Rozenburg.’ Hellevoetsluis kwam gedreven uit de kleedkamer, kreeg twee vrije trappen mee, maar de kopballen van Wouter Besters en Frenk van Gelderen vlogen over. Na ruim tien minuten spelen leidde balverlies van Victor Hartog de bal tot bij Jeroen van Balen, die het leer vervolgens door de armen en benen van de onthutste doelman Desney Hoornweg in het doel zag hobbelen: 3-3. ‘Dat Gene (Overkleeft, DR) even later uitviel was een tegenvaller. Daarnaast had ik het plan om een man in te schuiven, want aan een gelijkspel hadden we ook niets. Met Atif Boujddayn voor Gene Overkleeft in de spits en Jordie de Groot wat hangend hoopten we, gelet op de kansen daarvoor, de winst te forceren.’ Halverwege de tweede helft ging Frenk van Gelderen na Rozenburgs balverlies op avontuur en schoot alle Rozenburgse illusies aan diggelen door de bal voor de vierde keer achter Stefan van Asperen te schieten: 4-3. Rozenburg verschafte zich nog enkele goede kansen, maar doelman Desney Hoornweg was met enkele goede reddingen de flater van de 3-3 weer te boven. Wouter Besters maakte aan de overzijde een einde aan de wedstrijd door slordig balverlies aan Rozenburg met een voltreffer af te straffen: 5-3. ‘Het zal heel zwaar worden, we hebben een smalle selectie, maar dat neemt niet weg dat we met een goede eindsprint hopen te overleven. Brielle is buitencategorie, wordt het zaterdag bij ons op West gelijk, dan is dat een bonuspunt.’ Rozenburg zal het tegen de nog ongeslagen koploper moeten stellen zonder de geschorsten Nick de Bil, Elroy van Seventer, die scoorde tegen SC Botlek, en Erik Don. ‘Wij hopen met deze overwinning nu aan de goede kant van de medaille te komen. Zaterdag spelen we in Vlaardingen tegen CWO weer een finale. Zij wonnen bij SC Botlek, maar als wij taakbewust blijven voetballen, liggen er kansen,’ aldus Edwin de Koning.

Hellevoetsluis:Desney Hoornweg; Bram van Aken, Vincent Mast, Jefta Scholten, Richard de Lange; Victor Hartog, Öner Sang-A-Jong (32. Frenk van Gelderen), Onur Furuncu; Stony van den Berg, Wouter Besters, Joey Salij (55. Serkan Yavuzyigitoglu).

Rozenburg: Stefan van Asperen; Stefan van Es, Elroy van Seventer, Gene Overkleeft (57. Atif Boujddayn), Rudy Fortes; Yoeri Bak, Jordie de Groot, Jeroen van Balen; Eric Don; Reynaldo van Emmerik, Nick de Bil.