Afbeelding
Foto : Foto-Ok.nl

Het ultieme kerstcadeau: Angelique heeft een huis!

Algemeen 1.895 keer gelezen

Spijkenisse - Het lijkt wel het ultieme kerstcadeau ooit te zijn.  Vandaag kreeg Angelique de sleutel van haar nieuwe huis. Eerder deze week moest ze die van haar vorige woning inleveren, omdat ze anti-kraak woonde en haar woning gesloopt gaat worden.

 ’Ik ben al twee jaar lang op zoek naar een woning, maar kreeg het gewoon niet voor elkaar.’ Anti-kraak wonen was voor haar de uitkomst, maar inmiddels heeft ze ook een dochtertje van 11 maanden en dan is anti-kraak niet mogelijk. 

Omdat ze op straat dreigde te komen staan en het gevoel had niet gehoord te worden door allerlei instanties, waaronder de gemeente, besloot Angelique om haar verhaal in de media te brengen. ‘Het is echter nooit mijn bedoeling geweest om de gemeente naar beneden te halen. Ik vind alleen dat er meer menselijkheid mag zijn en dat er geluisterd moet worden naar mensen in een vergelijkbare positie.’

In haar huurcontract staat duidelijk dat ze de woning toegewezen heeft gekregen door ministrieel tussenkomen. ‘Het kan dus niet anders dan dat de wethouders Mijnans en Soeterboek, die ik alle twee gesproken heb, zich voor mij hebben ingezet.’ De eerste gedachte die bij haar opkwam toen ze het nieuws hoorde, was ‘ik ga de kerstboom uit de opslag halen’. Pas toen ze de sleutel kreeg, besefte ze dat het de dag erna al Kerst was.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant