Afbeelding
Foto: Bas van der Wel
column burgemeester

Met harde lockdown het nieuwe jaar in

Algemeen 234 keer gelezen

Dat we op dit moment in deze lockdown zouden zitten, had niemand zien aankomen. De zorgen om de omrikonvariant zijn echter zo groot dat we ons hebben te houden aan nieuwe harde kabinetsmaatregelen. Die zijn voor sommigen van ons echt heel zuur. Ik denk dan vooral aan al onze ondernemers die elke keer de dupe zijn. De horeca, de kappers, de winkels, de sportscholen. Mijn gedachten gaan uit naar alle ondernemers die van de een op de andere dag hun deuren moesten sluiten. Zo hadden we deze kerstperiode toch echt niet voorgesteld. Ook het besluit om de scholen eerder te sluiten is niet lichtzinnig genomen. Het zal voor sommige ouders best een uitdaging zijn om in deze tijd, met kleine kinderen, in lockdown door te komen. En voor de wat oudere jeugd ligt verveling op de loer. Gelukkig zijn er nog steeds dingen die je wél met elkaar kunt doen. Zo zijn er genoeg wandel- en fietsroutes in Nissewaard. Kijk eens op de website EropUit in Nissewaard voor ideeën. Voor de kleintjes bestaat de Beverroute in de Bernisse bij Zuidland nog steeds en de Wolvenroute in de Wolvenpolder in Spijkenisse. Ook is de kinderboerderij nog steeds open. Het is daarnaast ook toegestaan om een afhaalmaaltijd te bestellen bij onze lokale horeca en via click en collect inkopen te doen. U steunt er onze lokale ondernemers mee. Het afgelopen jaar was er één van pieken en dalen en zo gaan we ook het jaar uit. Ook dit jaar zonder het afsteken van vuurwerk en een groot oud- en nieuw feest met familie en vrienden. Maar het is niet verboden om naar elkaar om te kijken. Om elkaar wat extra aandacht te geven. Een klein beetje aandacht kan het verschil al maken. Houd u daarnaast vooral aan alle maatregelen en maak een afspraak voor de boosterprik zodra uw leeftijd aan de beurt is. Ook komend jaar zal corona nog een rol van betekenis blijven spelen. Hoe graag we het ook willen, we kunnen dat virus niet wegdenken. Maar dat weerhoudt ons er niet van om 2022 een prachtig jaar te laten zijn in Nissewaard en mooie nieuwe avonturen met elkaar te gaan beleven.

Blijf gezond, we gaan elkaar zien, gelukkig nieuwjaar. Tot ziens! We moeten het nog steeds samen doen. #Samentegencorona.

Mocht u twijfelen of u een booster neemt, bij vragen kunt u ook bellen met onder meer de GGD zodat u zich goed kan laten voorlichten : https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/contact/

Foort van Oosten
Burgemeester

Uit de krant