Ivonne in actie tijdens de Rotterdam marathon.
Ivonne in actie tijdens de Rotterdam marathon. Privéfoto

Nissewaard in Beweging

Algemeen 60 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer hiermee een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit.

Deze week deelt Ivonne van der Pad haar passie voor het hardlopen. 

Ivonne is 57 jaar, woont in Spijkenisse en in het dagelijkse leven is zij werkzaam als leefstijlcoach. In haar vrije tijd loopt ze graag hard en dan het liefst de lange afstanden. In 2019 werd Ivonne Nederlands Kampioen Marathon in haar leeftijdscategorie. `’Doordat het kampioenschap in 2020 niet door kon gaan had ik het geluk om twee jaar Nederlands Kampioen te kunnen zijn. Trots ben ik ook op de derde plaats bij de marathon van Leiden. Daar liep ik mijn persoonlijk record’, zegt Ivonne passievol. Ivonne loopt hard omdat ze graag actief bezig is en van buitensporten houd. Het is naar haar zeggen, heerlijk om de zon te zien opkomen, de wind in je haren te voelen en de vogels te horen fluiten. Met deze sport zijn veel verschillende routes te lopen zodat geen enkele training hetzelfde hoeft te zijn. Daarbij is hardlopen laagdrempelig en een sociale happening. Men kan alleen lopen of met een groep. Men loopt met gelijkgestemden en trekken zich aan elkaar op. Zo ook het trainen naar wedstrijden toe. 

‘Sinds mijn 40ste loop ik fanatiek hard. Ik ben bij ´De Brugrunners´ terecht gekomen door een moeder langs de lijn bij het voetballen van onze zonen. Toen ik eenmaal bij deze club ging trainen, bleek ik redelijk uit de voeten te kunnen en deed ik al snel mee aan verschillende wedstrijdjes’, vertelt Ivonne. Deze renster loopt graag wedstrijden in Nederland en in het buitenland. ‘Als ik echt voor een goede tijd bij de marathon train, loop ik wel vijf keer per week. Lange langzame duurlopen wissel ik af met een intervaltraining. Ik train zo gevarieerd mogelijk. Heel graag zou ik de marathon onder de 3.30u lopen. Mijn beste tijd is nu 3.32u. Twee minuten klinkt niet veel, maar tot op heden is het mij nog niet gelukt. Alles moet kloppen op zo’n wedstrijddag’, legt de gedreven Ivonne uit. 

De Brugrunners lopen door en rondom Spijkenisse en regio. ‘Bij deze club lopen alleen volwassenen. Maar van jongs af aan kan men starten met rennen, vertelt Ivonne. `Kom van de bank af.  Trek je schoenen aan en lopen maar!’, zegt Ivonne vol liefde voor haar sport. Ook zin om kilometers weg te lopen? Kijk dan voor meer info op www.brugrunners.nl

Uit de krant