Afbeelding

Nederlandse kampioenschappen KATA (NKA/IFK)

Sport 104 keer gelezen

Spijkenisse - Op zondag 2 februari wordt in de sporthal Den Oert aan de J. Witteveenlaan 1 in Spijkenisse voor de derde keer het Nederlands kampioenschap kata georganiseerd door Delta Sportcentrum Kyokushin karate. Met een totaal van 130 deelnemers uit binnen en buitenland wordt er gestreden in div. poules onderverdeeld in leeftijdsklasse en karate graad.

Kata
Kata is een vast onderdeel van het karate en bestaat uit een serie van gestileerde bewegingen en gecontroleerde technieken, die in een vast patroon worden uitgevoerd. Technieken van standen, schoppen, stoten, slagtechnieken en balans volgen elkaar snel op. Een foute stand van hand of been geeft al punten aftrek.

Delta Sportcentrum
Van het Delta Sportcentrum zullen er 25 karateka’s deelnemen aan dit toernooi. Enkelen doen voor de eerst keer mee, anderen hebben al de nodige ervaring zoals sempai Caroline en Kiet. De eerste is reeds geselecteerd voor het wereldkampioenschap kata in maart, de ander staat op de nominatie en hoopt tijdens het NK zijn plaats te bemachtigen.

Uit Zwitserland is het volledige kata team aanwezig. Dit team heeft in 2010 het  wereldkampioenschap behaald, dus het belooft een dag van zeer mooie kata’s te worden met een spannende strijd .  Toegang vanaf  8.00 uur. Entree € 7,--, jeugd tot 11 jaar € 3,--. Meer informatie is te vinden op  www.karatespijkenisse.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant