Bowlen is voor alle leeftijden.
Bowlen is voor alle leeftijden. Foto: Gissella Arends

Nissewaard in beweging

Algemeen 439 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer hiermee een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit.

Deze week deelt Nico Waard zijn passie voor het bowlen. 

Nico is 68 jaar, gepensioneerd politieman, gehuwd, twee kinderen en vier kleinkinderen. Ruim 40 jaar gelden kwam Nico in aanraking met de bowlingsport, door een buurman. ‘Ik kende het bowlen alleen nog van gezellig met vrienden een baantje ergens huren, zoals zoveel mensen. Iedereen heeft denk ik wel eens gebowld in zijn of haar leven. Het is een sport die je van kinds af aan kan beoefenen tot aan het moment dat je niet meer kunt lopen. Bij Bowling Vereniging Spijkenisse (BVS) kun je aan de slag als recreatiesporter, maar ook als wedstrijdbowler waarbij men aan nationale- en internationale toernooien kan deelnemen’, zegt Nico enthousiast. Bowlen is een teamsport die met vrienden, familie of collega’s kan worden beoefend. 

De liefde voor het bowlen is bij Nico in de loop van de jaren gegroeid. Het is veel meer dan met de bowlingbal, tien pins omver zien te werpen. Er komt veel meer techniek bij kijken. In de loop der jaren is Nico met regelmaat in de prijzen gevallen tijdens huis- en nationale toernooien. Verdere ambitie binnen de bowlingsport heeft hij niet meer. ‘Wel gehad hoor. Ik wil nu gewoon lekker m’n balletjes gooien en proberen om mijn gemiddelde op te vijzelen met een gezellige club mensen. In Nederland kun je van het gewonnen prijzengeld niet leven, daar moet je echt voor naar de VS, de bakermat van de bowlingsport. BVS heeft in de loop der jaren veel kampioenen afgeleverd, die nu op internationaal niveau hun sporen verdienen’, aldus een trotse Nico. 

Nico is ruim 30 jaar voorzitter van BVS. ‘Eigenlijk is dit niet goed. Verjonging binnen een bestuur kan nooit kwaad. Maar ondanks het feit dat ons bestuur al jaren om opvolging vraagt, is er niemand van onze leden die zich hiervoor opwerpt. Van bowlingverenigingen uit het land vernemen we dezelfde signalen. We zijn geen uitzondering. Het bowlen zit in mijn DNA inmiddels en maakt deel uit van mijn dagelijks leven’, legt Nico uit. Een aantal jaren geleden heeft Nico een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen voor zijn jarenlange vrijwillige voorzitterschap. BVS heeft nog voldoende plek voor nieuwe leden. Door corona is het ledenaantal en deelnemende teams behoorlijk teruggelopen. Nico daagt jullie uit om strike te komen gooien! Voor meer informatie www.bvsspijkenisse.nl of 0181-615057

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant