Afbeelding
stock

Rotterdam vangt tijdelijk 250 asielzoekers op

Algemeen 598 keer gelezen

Rotterdam - Het kabinet heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond opgedragen 500 tijdelijke opvangplaatsen voor asielzoekers te verzorgen. Dit omdat er een groot tekort is ontstaan aan opvangplaatsen in Nederland. In Rotterdam worden op vier locaties 250 asielzoekers opgevangen. De eerste mensen kunnen tussen Kerst en oudjaar worden gehuisvest. In de regio wordt momenteel hard gewerkt aan de overige 250 opvangplaatsen.

Locaties
De opvangplaatsen worden in Rotterdam gerealiseerd op schepen. Elk schip huisvest ongeveer 70 mensen voor een opvangduur van circa vier maanden. De schepen komen op vier locaties te liggen:
– Maashaven
– Spoorweghaven
– Parkkade
– Schiehaven

Tussen Kerst en Oud & Nieuw worden de eerste mensen verwacht op de schepen in de Maashaven en Spoorweghaven. Vanaf 17 januari worden mensen opgevangen op het schip aan de Parkkade. De opvang op het schip in de Schiehaven wordt zo snel mogelijk in januari gerealiseerd. Medewerkers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) begeleidt de mensen op de opvanglocaties. De gemeente Rotterdam draagt zorg voor goede bereikbaarheid en juiste benodigdheden in de buurt, en is aanspreekpunt voor buurtbewoners.

Regiogemeenten
In de regiogemeenten wordt nog de laatste hand gelegd aan het vaststellen en organiseren van de locaties. Deze gemeenten maken hun eigen locaties bekend zodra ze zijn vastgesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant