Afbeelding

Commerciële en paracommerciële horeca gelijkgesteld

Actueel 128 keer gelezen

Bernisse - Een wijziging in de Drank- en horecawet dwingt de gemeente om te voorkomen dat er oneerlijke concurrentie plaatsvindt tussen de commerciële horeca en de paracommerciële horeca, de dorpshuizen. Om die reden is de Paracommercièle verordening opgesteld, die opiniërend is behandeld in de raadsvergadering.

Zes  bijzondere gelegenheden
Commerciële horeca mags zes keer per jaar een ontheffing aanvragen van de openingstijden om zodoende langer open te zijn. Als de raad akkoord gaat met de verordening, gaat dat ook gelden voor de paracommerciële gelegenheden in Bernisse. Dit zijn De Haveling, De Brandspuit, het dorpshuis in Abbenbroek, Dorpshuis De Meent, Bernissesteyn, De Drenkwaard en De IJsbreker. Niet iedereen binnen de raad is het eens met de zes ontheffingen.

Zonder alcohol veel mogelijk
Burgemeester Bouvy legt de raad uit dat als er geen alcohol geschonken wordt, er meer mogelijk is.  Dorpshuizen mogen dan organiseren wat ze willen. Een condoleance in een dorpshuis, waarbij koffie, thee en cake aangeboden wordt, blijft gewoon mogelijk. Ook jeugd- en jongerenfeestjes blijven toegestaan. Zo lang er maar geen alcohol wordt geschonken.  Met de zes ontheffingen is het mogelijk dat een bestuurslid of vrijwilliger bij het dorpshuis een feest viert in plaats van bij de plaatselijke horeca.  Er moet een relatie zijn met de locatie. Sportverenigingen mochten voorheen slechts twee uur voor en één uur na een wedstrijd alcohol schenken. Dat mag nu tussen 12.00 en 24.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant