Afbeelding

Activiteiten in kerstvakantie voor de kinderen

Algemeen 114 keer gelezen

De gemeente Nissewaard organiseert samen met enkele partners een aantal activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie van 27 december t/m 9 januari. Daarnaast zijn er ook andere organisaties en verenigingen die in de genoemde twee weken leuke dingen voor kinderen organiseren. 

Veel activiteiten staan ook vermeld in de kinderkrant die binnenkort verschijnt.

Buiten
De activiteiten van de gemeente en haar partners voldoen uiteraard aan de coronamaatregelen die die daarvoor gelden. Daarbij is vooral aandacht besteed aan buitenactiviteiten. Daar waar het kan, vinden de activiteiten in de buitenlucht plaats. Zo is er bewust voor activiteiten gekozen, waarbij er geen of minimaal contact is tussen de kinderen. Uiteraard is bij alle activiteiten voldoende begeleiding aanwezig die op uitvoering van de coronamaatregelen let. Kinderen dienen zich voor alle activiteiten vooraf in te schrijven, zodat de activiteiten en de locaties goed ingericht kunnen worden. Zo kunnen de deelnemers 1,5 meter afstand houden en is de doorstroom gewaarborgd. Maar kinderen kunnen vanuit huis ook meedoen aan een gametoernooi.

Geen ouders
Samenkomst van grote groepen volwassenen geeft echter nog steeds een verhoogd risico op besmetting, zeker nu de omicronvariant snel terrein aan het winnen is. Daarom zijn ouders niet welkom bij de activiteiten van hun kinderen.

Uit de krant