Genieten van een miniconcert.
Genieten van een miniconcert. Foto: Foto-OK.nl

Een beetje Noorse kerst aan het Goudenregenplein

Algemeen 167 keer gelezen

Spijkenisse - Rond het middaguur werden inwoners van het Goudenregenplein, vrijwilligers en personeel van de SWO verrast met een gratis miniconcert van Maartje en Kine: Mirre, Wierook en Goud.

In deze sfeervolle minivoorstelling, brachten de dames een stukje ‘Julehygge’, Noorse kerstgezelligheid naar de SWO. 

Kerstgevoel
Nadat de dames door de maatregelen vrij abrupt hun voorstellingen geannuleerd zagen, hebben zij vrij snel de beslissing genomen om kleine pop-up concertjes in het land te geven bij instanties voor kwetsbaren in de samenleving. Via Theater de Stoep kwamen zij met hun kerst-bus op het Goudenregenplein terecht. Om het kerstgevoel te vergroten was er voor de liefhebbers warme glühwein, terwijl de toehoorders konden genieten van de eigentijdse kijk op het kerstverhaal van de dames, een medley van beroemde kerstliedjes en een gevoelig liefdeslied.

Noorwegen

Kine komt oorspronkelijk uit Noorwegen, waar kerst een tijd is van samenzijn, familie en ‘hygge’, een Scandinavisch equivalent van het oer-Hollandse ‘gezelligheid’. Zeker in deze rare tijden met corona wilden Maartje en Kine een beetje licht en warmte naar mensen brengen. Met hun vrolijkheid en mooie harmonieuze stemmen is dat zeker gelukt!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant