Afbeelding
Foto: pixabay.com

Lezers schrijven

Algemeen 716 keer gelezen

Gemeente Nissewaard laat 8000 huishoudens letterlijk en figuurlijk in de kou zitten!!

Al maandenlang weet de gemeente Nissewaard dat de energieprijzen aan het stijgen zijn.

De gemeente Nissewaard was in afwachting op het landelijk besluit in plaats van het voortouw te nemen en er voor deze huishoudens het goed te regelen. De € 200,00 tegemoetkoming en de verlaging van de energiebelasting zijn voor veel huishoudens niet voldoende. 

Rond de 8000 huishoudens met een laag inkomen zullen zeker financiële problemen ondervinden bij het afsluiten van een nieuw energiecontract. Persoonlijk ben ik al vanaf half november aan het mailen met de gemeente Nissewaard maar wordt van het kastje naar de muur gestuurd!

De mail reactie(16-12) van de gGemeente Nissewaard is te zot voor woorden! Hierin gebruikt de gemeente Nissewaard de volgende woorden:
- Tegemoetkoming in 1e kwartaal 2022 zal plaatsvinden (terwijl er nu al huishoudens problemen hebben)
- Vouchers beschikbaar worden gesteld (wat hebben deze huishoudens eraan als men de energierekening niet kunnen betalen!).
- Gemeente Nissewaard heeft GEEN pasklare oplossing.
- PROBEREN een BIJZONDERE BIJSTAND aan te vragen (hoelang duurt dan de afhandeling?).
- GEEN GARANTIE dat de bijzondere bijstand zal worden toegekend
- Als de bijzondere bijstand wordt toegekend zou het in de vorm van een LENING zijn (dus de rekening toch bij de huishoudens terecht gaat komen terwijl zij het al moeilijk hebben en de totstandkoming van de hoge energieprijzen NIET DE VEROORZAKERS ZIJN!).

De gemeente Nissewaard heeft met oogkleppen opgezeten en hierdoor veel huishoudens letterlijk en figuurlijk zitten of komen te zitten!

Richard Oranje

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met ‘naam en adres bij redactie bekend’. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant