Als een volleerd bezorger levert de burgemeester een bloemetje af.
Als een volleerd bezorger levert de burgemeester een bloemetje af. Foto: Foto-OK.nl

Burgemeester op de bakfiets naar een nieuwe Nederlandse

Algemeen 896 keer gelezen

Spijkenisse - Gisteren was het weer de jaarlijkse naturalisatiedag. Dit is de dag, waarop mensen die genaturaliseerd zijn, een officiële verklaring ontvangen, waaruit blijkt dat ze Nederlander zijn geworden. 

In het verleden werden de nieuwe Nederlanders op het stadhuis welkom geheten. Maar helaas, net zoals vorig jaar, lukte het weer niet. Dus stapte burgemeester Foort van Oosten op de gemeentelijke bakfiets en ging op weg naar mevrouw Cyganek.

Bloemen
Zij stond in de voortuin al klaar en ontving met veel plezier de mooie bos bloemen. Voor haar is eigenlijk de term ‘nieuwe Nederlander’ niet helemaal van toepassing, want mevrouw Cyganek woont met haar gezin al 20 jaar met plezier in de buurt van het centrum van Spijkenisse. De van oorsprong Poolse merkte, vooral als zij met het hele gezin op reis ging, het eigenlijk wel veel handiger is om ook de Nederlandse nationaliteit te hebben. Ze zegt: ‘Want mijn man en kinderen moesten altijd via een andere rij door de douane. Dus heb ik de naturalisatie aangevraagd.’

Haven
Mevrouw Cyganek is werkzaam op een groot kantoor in de Rotterdamse haven, waar zij de planning doet van enorme hoeveelheden inkomende en uitgaande containers. ‘Het is daarbij vooral heel leuk om als vrouw al die stevige havenwerkers mijn wil op te kunnen leggen!” zegt ze met een brede lach.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant