Bij de vrachtwagenparkeerplaats zijn de eerste vier nieuwe bomen geplant.
Bij de vrachtwagenparkeerplaats zijn de eerste vier nieuwe bomen geplant. Foto: Foto-OK.nl

De eerste vier bomen bij de parkeerplaats zijn geplant

Algemeen 601 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder Jan Willem Mijnans plantte, samen met vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, vanmorgen een viertal jonge bomen bij de vrachtwagenparkeerplaats aan de Borgtweg in Spijkenisse.

Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding moest in totaal een gebied van 30 ha, vooral in de buurt van Vlaardingen, verdwijnen voor de aanleg van de tunnel. De Blankenburgverbinding is een project van Rijkswaterstaat, waarbij een nieuwe snelweg (de A24), vanaf 2024 de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg verbindt. Voor dit project geldt een zogenaamde herplantplicht, daarvoor werden plekken in de hele regio gezocht en gevonden.

De gemeente Nissewaard heeft ook gezocht naar een geschikte locatie. Deze is gevonden letterlijk rond de enorme vrachtwagenparkeerplaats. Daar worden in het komende voorjaar nog eens 26 jonge bomen geplant. Er wordt eerst een fors gat gegraven, waar voedzame grond in gestort wordt. Daardoor krijgen de bomen volop de ruimte om de komende tijd te groeien. De grond uit het gat wordt, na scheiding in zand en klei, weer gebruikt op andere plekken binnen de gemeente. 

Er worden verschillende boomsoorten geplant: eiken, elzen en tulpenbomen. Deze bomen zijn een geschenk van Rijkswaterstaat. Ook het planten van de bomen komt dus voor hun rekening.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant