Foto's: Peter de Jong

PFC krijgt zeperd tegen Alphense Boys

Sport 31 keer gelezen

Geervliet – PFC heeft geen goede herinneringen overgehouden aan de hervatting van de competitie in de eerste klasse B. De ploeg van Francis Janse verloor zondag van Alphense Boys met 1-7. Bij rust stond het al 0-4 voor de gasten uit Alphen aan den Rijn. De start van de gasten was fantastisch, binnen acht minuten lag de bal al twee keer in het doel achter Wilfred Poleij. Binnen het half uur was het 0-4 en vervolgens was er een slaande beweging van Milton Madja en mocht hij inrukken van de scheidsrechter. Met een man minder en een 0-4 achterstand, was er weinig te beginnen, liep Alphense Boys uit naar 0-7 en werd de eretreffer gescoord door Luc Lionahr. ‘Het was eigenlijk een hele sportieve pot. Je komt na een half uur op een 0-4 achterstand. Dat zal gefrustreerd hebben bij Madja. Hij raakte de tegenstander niet, maar je moet geen slaande beweging maken. Ik was even bang voor dubbele cijfers, maar dat werd het gelukkig niet’, zegt elftalleider Han Zevenbergen na de ruime nederlaag. Zondag moet de ploeg op bezoek bij SJC. Die ploeg staat derde. De formatie uit Geervliete blijft door de nederlaag voorlaatste. De concurrenten in de strijd om degradatie verloren zondag ook allemaal, zodat het verschil niet groter werd.

Opstelling PFC: Wilfred Poleij; Bajraktaraj; Levi Spencer; Miloud Bel-Hassani; Ian de Jager; Bilal Amraoui; Milton Madja; MArlon Dandaré (60 Hakan Gürel); Raoul Neral; Luc Lionahr en Fabiënson Wiel.