Ook Ad van der Bom (uiterst rechts) nam net als de kerstman een kijkje bij de kerststal.
Ook Ad van der Bom (uiterst rechts) nam net als de kerstman een kijkje bij de kerststal. Foto: Foto-OK.nl

Steun de kerstactie van de Lions Bernisse

Algemeen 97 keer gelezen

Heenvliet - Ieder jaar gaan de Lions Bernisse met  de kerstman op een arrenslee, vergezeld van licht en geluid door de kernen Abbenbroek, Zuidland, Geervliet en Heenvliet. 

Voor de kinderen is er vaak een aardigheidje en aan de ouders wordt een bijdrage gevraagd voor het goede doel of de goede doelen van dat jaar. ‘Dat doen we al ruim 20 jaar’, zegt Lions president Ad van der Bom, ‘maar door corona is dat helaas nu niet mogelijk.’ 

Om toch de goede doelen te kunnen ondersteunen, is dit jaar de samenwerking aangegaan met de organisatie van de kerstmarkt in Heenvliet. ‘De kerstmarkt kon helaas ook niet doorgaan, maar de organisatie had in plaats daarvan een levende kerststal geregeld. Wij kregen de vraag of misschien onze arrenslee er ook bij kon staan.’ De Lions regelden de slee, waarin de kerstman zitting nam. Die laatste liet geheel coronoproof via een glijbaan cadeautjes naar de kinderen toeglijden. Voorbijgangers konden een donatie doen in één van de collectebussen. Ad: ‘In de kernen verspreiden we huis aan huis folders met daarop een QR-code. Zo kunnen de mensen toch een donatie doen en kunnen wij zorgen dat de goede doelen van dit jaar een extraatje krijgen.’ De goede doelen zijn Zorgcentrum Bernissesteyn, de Voedselbank en kleinschalige woonzorgvoorziening De Hofstee.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant