De tweeling Lina en Rime laten hun diploma zien. Foto: Foto-OK.nl
De tweeling Lina en Rime laten hun diploma zien. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-OK.nl

De eerste diploma’s van Op Stap zijn uitgereikt

Algemeen 184 keer gelezen

Spijkenisse - Terwijl de school Het Baken in De Akkers uitgaat, is het voor de tweeling Lina en Rime nog even niet afgelopen. Keurig aangekleed wachten ze, samen met hun ouders en kleine zusje, op de dingen die komen gaan.

Er komen steeds meer grote mensen alleen voor de twee dametjes binnen. Zelfs wethouder Struijk komt aangewandeld. Lina en Rime hebben samen met hun ouders en juf Anneke alle verschillende stappen programma’s doorlopen. Het kindteam van stichting Push biedt deze programma’s voor kinderen van 1 tot 6 jaar aan. Het hele gezin heeft als eerste aan het hele programma thuis deelgenomen en ook op de basisschool Het Baken.

Op naar groep 3!
De ouders en kinderen hebben samen zo hard gewerkt, dat de tweeling volgend schooljaar ook echt naar groep 3 kan. Daar kunnen ze eigenlijk helemaal niet op wachten. Ze willen nu echt aan de slag!

Nederlands
De stichting Push gebruikt in de stappenprogramma’s vooral onderwerpen uit het dagelijks leven. Deze situaties vormen de leermomenten om de interactie met de kinderen te bevorderen. Daarnaast leert het programma ouders en kinderen samen de Nederlandse taal beter te gebruiken. Veel kinderen kennen nu bijvoorbeeld meer liedjes in het Nederlands dan in hun moedertaal.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant