De Wethouder luisterde aandachtig naar de gastles op zijn oude school. (Foto: Foto-OK.nl)
De Wethouder luisterde aandachtig naar de gastles op zijn oude school. (Foto: Foto-OK.nl) Foto: Foto-OK.nl

Wethouder Wouter Struijk bij gastles over Paarse Vrijdag

Algemeen 222 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmorgen was wethouder Wouter Struijk weer eens even te vinden in de schoolbanken van zijn oude school:  de Ring van Putten. Daarna verrichtte hij ook een unieke opening. ‘Het is volgens mij het eerste gender neutrale toilet in het VO op het eiland.’

Elk jaar op de tweede vrijdag van december is het Paarse Vrijdag. Dit is een GSA-actiedag waarop de hele school haar steun uitspreekt voor seksuele- en genderdiversiteit. Een aantal vertegenwoordigers van SPACE, de jongerenafdeling van Dona Daria uit Rotterdam gaf daarom in diverse klassen een gastles over de LHBTQIAP gemeenschap.

Zij gaven al direct aan dat het een beetje moeilijk onderwerp is. Maar ook het tijdstip op half negen ‘s morgens hielp daarbij niet echt bij. Opvallend was wel, dat de meisjes in de klas zeer geïnteresseerd waren. Terwijl de jongens er wat ongeïnteresseerd en lacherig bij zaten. 

Na afloop van de les ging de wethouder naar de grote hal, waar één van de toiletgroepen met een Ring van Putten vlag was afgedekt. Op voorstel van de leerlingen heeft de school besloten om een toiletgroep te veranderen in een gender neutraal toilet. De wethouder: ‘Het is wel heel uniek, dat het verzoek vanuit de leerlingen zelf komt en het niet door de directie is opgelegd.’ In feite was de aanpassing niet groot, het was eigenlijk een ruitje met het mannensymbool weghalen en ander, met opvallend symbool, ervoor terug plaatsen.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant