Weer of geen weer, Rogier stapt op de fiets.
Weer of geen weer, Rogier stapt op de fiets. Privéfoto

Nissewaard in beweging

Algemeen 434 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer hiermee een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit. Deze week deelt Rogier zijn passie voor de sport wielrennen. 

Rogier is een echte liefhebber van het wielrennen. Van kinds af aan maakt hij vele kilometers op zijn racefiets. Het geeft hem een gevoel van vrijheid en daarbij komt hij op plekken waar je met de auto niet komen kunt. Het voelen en ruiken van de natuur om je heen, geeft het gevoel van écht leven voor deze liefhebber op zijn racefiets. De kilometers op zijn fiets, maakt Rogier het liefst alleen en hij zit niet bij een fietsclub. ‘Soms fiets je natuurlijk wel eens samen of in groepsverband, vaak is dat in het buitenland. Maar het liefst fiets ik ook daar alleen. Dan kan ik heerlijk mijn eigen weg en tempo bepalen’, aldus deze sportieveling.

Deze bikkel klimt alle seizoenen door op zijn racefiets. Zijn favoriete seizoenen zijn het voorjaar en de zomer. Maar een druppel of wat ijs houdt Rogier niet tegen. Al zegt hij zelf, dat regen wel de grootste afknapper is op de fiets. Zijn grootste uitdaging van de weerelementen is de harde wind. Rogier glundert bij het idee van harde wind. Bijna dagelijks zit Rogier op zijn racefiets. Maar het beklimmen van hoge bergen is zijn allerliefste bezigheid. Zo reist hij met het gezin in alle vakanties rond om de mooiste en hoogste bergen te kunnen beklimmen. De Ventoux, Stelvio, de Pico’s de Europa en uiteraard de Spaanse en Franse bergen zijn favoriet. Engeland is ook echt een aanrader, vindt Rogier. 

Soms bij zeer hoge temperaturen, trapt hij omhoog. ‘Maar ook dat vind ik heerlijk. Telkens weer die ultieme uitdaging opzoeken bij jezelf`, glimlacht Rogier. Voor Rogier is het zijn passie, en hij zou het iedereen willen aanraden. ‘Maar laat je wel informeren over de juiste uitrusting, verken de sport. In het begin is het afzien, maar al snel ontdek je de schoonheid ervan. Zelf hou ik niet van competitiefietsen. Het is juist het genieten van het moment’, legt Rogier uit. 

Wielrennen kun je al vanaf jonge leeftijd. Rogier geniet nu extra als hij met zijn zoon van elf samen de racefiets pakt. ‘Bij het kereltje zit het ook al in het bloed’, lacht hij. Bijna alle klassiekers staan op Rogier’s conto. Van de Amstel Gold Race, Luik Bastenaken Luik, Marmot, Parijs-Roubaix tot de ronde van Lombardije en alles daartussen. Komend jaar hoopt hij dat meer klassiekers zullen plaatsvinden. Vanwege Covid-19 was een hoop geannuleerd of verplaatst. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant