Afbeelding
stock

Lokale steunmaatregelen voor MKB ondernemers

ma 6 dec 2021, 11:00 Algemeen

De MKB ondernemers zijn onmisbaar voor levendige dorpen en steden en momenteel maken velen van hen een zware periode door. Tijdens een commissievergadering heeft de VVD raadslid Xanne Weber dan ook aangegeven dat nu we zien dat we voorlopig nog niet van corona af zijn, het verstandig is om lokale maatwerkoplossingen te bieden voor deze doelgroep. ‘Vorig jaar heeft de Nissewaardse VVD al voorgesteld om de terrasbelasting voor dit jaar te laten vervallen. Ook voor volgend jaar denkt de VVD na om dit te schrappen.’

Door passende maatregelen te treffen kan er namelijk werkgelegenheid behouden worden. Natuurlijk wordt er in de eerste plaats gekeken naar de steunpakketten die het Rijk gemaakt heeft, maar daarnaast weten we lokaal goed waar ondernemers behoefte aan hebben om net die ene stap te maken om het hoofd boven water te houden. 

Er blijkt nog ongeveer €50.000 van de 500.000 euro in de pot van het coronafonds te zitten betreffende corona. Hiertoe heeft Weber het college van Nissewaard gevraagd welke oplossingen voor het MKB momenteel aan gedacht wordt?

Het college gaat de maatregelen die lopen in Nissewaard dan ook doortrekken tot aan de nieuwe verkiezingen die eind maart 2022 zijn. De Nissewaardse VVD is met name te spreken over de MKB deal digitalisering die oktober jongstleden van start is gegaan. De MKB ondernemers worden door middel van vouchers, coaches en workshops ondersteund met hun digitaliseringsvraagstukken. 

‘Wij zijn als VVD fractie blij dat het college meedenkt en vooral inspeelt op te nemen maatwerkoplossingen bij eventueel nadere maatregelen, zodat hier snel op kan worden ingespeeld. Het blijft een moeilijke tijd voor ondernemers, dus we dienen de ondernemers bij te staan waar mogelijk is’, aldus Weber. 

Uit de krant