Vovero neemt revanche tegen Volley Voorne

Sport 64 keer gelezen

Rozenburg: De volleyballers van Vovero hebben zich tegen Volley Voorne na de 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd in Oostvoorne vervolgens in de eigen Rozet gerevancheerd met een 3-2 (25-15, 24-26, 22-25, 25-21) overwinning. ‘Het is en blijft een streekderby, dus is zo ’n wedstrijd waarin iedereen elkaar kent een nerveuze bedoening,’ gaf coach Marianne Sannes de immer heersende rivaliteit tussen beide teams aan. ‘Nu gingen mijn spelers beter met de nervositeit om en dat zag je ook terug in de wedstrijd.’ De Rozenburgers werden al in de eerste set met 25-15 door het zwakke Voorne in het zadel geholpen: 1-0. De tweede set verliep toch iets minder voor de thuisclub, want hoewel de aanvallers de ballen tegen de grond sloegen, bleken zij bijzonder matige serveerders. Toch kwam Vovero op setpoint, maar Volley Voorne trok de plooien met een 24-26 score weer glad: 1-1. De thuisclub leek het spoor bijster, want de foutenlast bleef ook in set drie aanhouden en dat leidde wederom tot setverlies: 22-25 (1-2). De veerkracht bleek echter groot van de mannen van Sannes, want zij kwamen door een 25-22 score weer langszij: 2-2. Vovero trok de lijn in de finaleset flink door, want het haalde met 15-7 de overwinning binnen: 3-2. ‘Volley Voorne mag dan laag op de ranglijst staan, maar het blijven toch speciale wedstrijden. Het was ook een leuke wedstrijd met lange rally ‘s. Het belangrijkste vond ik dat de ploeg na de domper in de derde set is blijven knokken, het geloof erin hield. De vijfde set was daar een groot voorbeeld van, want de moeilijkste ballen werden van de grond gehaald,’ aldus Marianne Sannes. Vovero, dat het moest stellen zonder Sander Trijselaar, bezet de zevende plaats in de regio eerste klasse A. Vovero speelt aanstaande vrijdagavond om 21.15 uur in de Oostgaarde in Capelle aan den IJssel tegen King Software/VCN 3, dat één puntje meer heeft.

Vovero (mannen): Michel Taillie (aanvoerder), Peter Doorduin, Folkert van Staalduinen, Michael Burger, Steven van Woerkom, Laurens Siddré, Tycho Bavelaar, Niek Vos.